Lecsós nokedli csirkemellel

lecsós nokedli csirkemellel

A lecsós nokedli egy egyszerű, kedvelt egytálétel, ami csak finomabb és laktatóbb lesz, ha adunk hozzá csirkemellet is!

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 1 db csirkemell filé (kb. 25 dkg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db tv paprika
  • 3 db paradicsom
  • 30 dkg cukkini
  • 0,5 dl passata
  • bors
  • 0,5 dl étolaj

Nokedlihez:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 1 dl víz

Lecsós nokedli csirkemellel recept:

1.A csirkés lecsós nokedlihez készítsd elő az alapanyagokat:

  • kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd
  • aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát
  • darabold fel a paprikát
  • darabold fel a paradicsomot
  • darabold fel a cukkinit

2. Melegítsd fel az olajat.

3. Tedd bele a csirkemell kockákat, és pirítsd meg majd vedd ki az edényből és tedd félre.

4. Ha szükséges, pótold za olajat, és tedd a felaprított vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg, és párold üvegesre.

5. Add a hagymához a paprikát, és pirítsd meg kicsit.

6. Add hozzá a paradicsomot és a felaprított fokhagymát, keverd át és fedő alatt párold tovább. Ha szükséges, kevés vízet önts alá.

7. Ha már nagyjából megpuhultak a zöldségek, add hozzá a cukkinit és az elősütött csirkemellet és fedő alatt párold puhára.

8. Fűszerezd sóval és borssal.

9. Öntsd hozzá a passatat, ettől lesz igazán sűrű a szaftja.

10. Tedd félre a csirkés lecsót, és készítsd el a nokedlit.

11. Üsd egy keverőtálba a tojásokat és habard el a sóval.

12. Add hozzá a lisztet és a vizet, és keverd simára.

13. Forró, sós vízben főzd meg a nokedlit, szűrd le, majd keverd a lecsóhoz, és már kész is a lecsós nokedli csirkemellel.

Nézd meg ezeket a recepteket is:

.

Lecsós nokedli csirkemellel ⋆ Csirkemell-receptek.hu

A lecsós nokedli egy egyszerű, kedvelt egytálétel, ami csak finomabb és laktatóbb lesz, ha adunk hozzá csirkemellet is!

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 2 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: