Húsvéti töltött csirkemell, egy finom, látványos húsétel, amit nem csak melegen, de hidegen is lehet fogyasztani.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb egész csirkemell filé
- só
- bors
- 16 szelet bacon
Töltelékhez:
- 2 db főtt tojás
- 15 dkg füstölt főtt sonka, tarja
- 2 db zsemle
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- étolaj
- friss petrezselyem vagy medvehagyma
Húsvéti töltött csirkemell
1 Vágj négy szeletet a csirkemellből, és nyisd ki pillangó szerűen. Klopfold ki kicsit, és sózd és borsozd a csirkemelleket mindkét oldalát.
2. Kockázd fel a főtt tojást és a főtt sonkát.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát.
4. Melegítsd fel egy kevés olajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és pirítsd meg.
5. Keverd hozzá a felkockázott sonkát, ezt is pirítsd át kicsit.
6. Add hozzá a vízbe mártott, és jól kinyomkodott zsemlét, a főtt tojás, a felaprított petrezselymet és keverd össze.
7. Halmozz a töltelékből a húsokra, majd óvatosan tekerd fel.
8. Tekerd be mindegyik göngyölt csirkemellet baconnel, nekem 4 szelet baconre volt szükségem tekercsenként.
9. Helyezd egy vékonyan kiolajozott tepsibe a húsvéti töltött csirkemelleket.
10. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 30 percig. A végén rákapcsolhatod a légkeverést, vagy felemelheted kicsit a hőfokot pár percre, hogy a bacon szépen megpiruljon.
11. Tálalás előtt pihentesd kicsit, éles késsel szépen fel lehet szeletelni, látványos fogás, amit nem csak melegen, de hidegen is lehet fogyasztani, tehát akár hidegtálra is kerülhet.
Nézd meg ezeket is:
.