A fűszervajas csirkemell udvarmester módra, egy egyszerű, de mégis különleges recept.
Hasonló, mint a kijevi csirkemell, csak nem kell a hús töltésével bajlódni és attól tartani, hog kifolyik a töltelék.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé
- só
- bors
- 1 evőkanál vaj
- étolaj
Fűszervajhoz:
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál friss aprított petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- kevés citromlé
- só
- bors
- 1 teáskanál mustár
Fűszervajas csirkemell udvarmester módra recept:
1 Először a fűszervajat készítsd el. A szobahőmérsékletű vajhoz reszeld hozzá a fokhagymát, add hozzá az apróra vágott petrezselymet, mustárt, sót, borsot, és egy kevés citromlevet. A fűszeres vajat tedd egy fóliára, tekerd fel, formázd henger alakúra és tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen, és lehessen majd szeletelni. Ezt akár előre is el lehet készíteni, eláll a hűtőben.
2. A köretet is készítsd el előre, mert ezt az ételt egyből tálalni kell, ahogy kisült a hús, amíg forró, mert a fűszervaj így fog csak elolvadni rajta. A csirkemellet udvarmester módra általában sült krumplival szokták kínálni, de a krumplipüré is jól illik hozzá.
3. Szeleteld fel a csirkemellet, klopfold ki kicsit, sózd és borsozd a húsok mindkét oldalát.
4. Egy serpenyőben melegítsd fel az étolajat, és tegyél bele egy kanál vajat is, ettől finomabb lesz a hús.
5. Süsd szép pirosra a csirkemell szeletek mindkét oldalát.
6. Frissen tálald a fűszervajas csirkemellet, ehhez tegyél egy adag köretet a tányérra, sült csirkemellet. Egy éles, meleg vízbe márott késsel szeletelj mindegyik szelet húsra egy karika fűszervajat, és tedd a húsok tetejére.