Az orman kebabbal egy török étteremben ismerkedtem meg, finom, laktató egytálétel, és az ízvilága eléggé magyaros, akár magyar recept is lehetne, mondhatni a pörkölt és a paprikás krumpli keveréke. Otthon is elkészítettem, és finomra sikeredett ez a török csirkemell ragu.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 db sárgarépa
- 2 db krumpli
- 15 dkg zöldborsó
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
Török csirkemell ragu – orman kebab recept
1 Kockázd fel a csirkemellet és sózd meg.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát.
3. Pucold meg a répát és a krumplit, a répát karikázd fel, a krumplit vágd kockára. Mivel a krumpli gyorsabban fő, mint a répa, ezért a krumpli darabok nagyobbak legyenek, mint a répa.
4. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, add hozzá a csirkemell kockákat és pirítsd meg, míg ki nem fehérednek.
5. Add a csirkéhez a felaprított vöröshagymát és kevergetve párold meg.
6. Add hozz a sűrített paradicsomot és keverd á, hogy kicsit lepiruljon.
7. Keverd hozzá a fűszerpaprikát is.
8. Öntsd fel egy kevés vízzel, és add a török csirkemell raguhoz a feldarabolt sárgarépát és krumplit. Ha szükséges, adj még hozzá a vizet, épphogy ellepje a víz.
9. Főzd alacsony lángon a török csirkemell ragut, míg a hús és zöldségek nagyjából meg nem puhulnak. Ekkor add hozzá a zöldborsót, és főzd még pár percig, míg a borsó is meg nem fő.
10. Már el is készült az orman kebab, amit magában is lehet fogyasztani, de szoktak hozzá köretet is kínálni, például rizst, vagy pitát.