Aszalt áfonyával ricottával töltött csirkemell rántva mákos bundában

aszalt áfonyával ricottával töltött csirkemell rántva mákos bundában hercegnő burgonyával

Egy igazán látványos, ünnepi étel az aszalt áfonyával ricottával töltött csirkemell. A ricottának köszönhetően igazán szaftos, és a bundában lévő máktól igazán különleges. Karácsonyra, vendégvárónak is tökéletes.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • bors
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál mák (egész)
  • olaj

Aszalt áfonyával ricottával töltött csirkemell rántva mákos bundában

1 Vágj 4 szeletet a csirkemellbők, nyisd ki pillangó szerűen, klopfold ki kicsit, sózd és borsozd a csirkmell szeletek mindkét oldalát.

2. Keverd össze a ricottát a vörös áfonyával és egy kevés sóval.

3. Tedd a csirkemell szeleteket egy-egy darab alufóliára.

4. Tegyél a csirkemellre egy adag áfonyás ricottát, és tekerd fel a fólia segítségével. A két végét csavard össze, mint egy szaloncukrot.

5. Forralj vizet egy nagyobb lábosban, és tedd bele az alufóliába csomagolt csirketekercseket, és főzd kb. 20 percig. Ez a módszer több okból is jó. Így biztosan nem marad nyers a közepe, és attól sem kell tartani, hogy a töltelék kifolyik.

töltött csirkemell főzése fóliában

6. Vedd ki az előfőzött csirketercseket a vízből, és várd meg, míg kihűlnek.

7. Addig készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz:

  • tedd egy tálba a lisztet
  • üsd a tojásokat egy másik tálba, és habard el egy csipet sóval
  • egy harmadik tálban keverd össze a zsemlemorzsát a mákkal

8. Panírozd be a ricottával töltött csirkemelleket, forgasd meg lisztben, tojásban, és a mákos zsemlemorzsában.

9. Bő olajban süsd aranybarnára mindegyik oldalukat.

Ünnepi ételhez ünnepi köret illik, hercegnő burgonyával tálaltam.

Még több karácsonyi csirkemell ötletért kattins a linkre!

aszalt áfonyával ricottával töltött csirkemell mákos bundában egészben

Aszalt áfonyával ricottával töltött csirkemell rántva mákos bundában ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Egy igazán látványos, ünnepi étel az aszalt áfonyával ricottával töltött csirkemell. A ricottának köszönhetően igazán szaftos, és a bundában lévő máktól igazán különleges. Karácsonyra, vendégvárónak is tökéletes.

Típus: főétel

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók: