Egy igazán látványos, ünnepi étel az aszalt áfonyával ricottával töltött csirkemell. A ricottának köszönhetően igazán szaftos, és a bundában lévő máktól igazán különleges. Karácsonyra, vendégvárónak is tökéletes.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 25 dkg ricotta
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- só
- bors
- 4 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál mák (egész)
- olaj
Aszalt áfonyával ricottával töltött csirkemell rántva mákos bundában
1 Vágj 4 szeletet a csirkemellbők, nyisd ki pillangó szerűen, klopfold ki kicsit, sózd és borsozd a csirkmell szeletek mindkét oldalát.
2. Keverd össze a ricottát a vörös áfonyával és egy kevés sóval.
3. Tedd a csirkemell szeleteket egy-egy darab alufóliára.
4. Tegyél a csirkemellre egy adag áfonyás ricottát, és tekerd fel a fólia segítségével. A két végét csavard össze, mint egy szaloncukrot.
5. Forralj vizet egy nagyobb lábosban, és tedd bele az alufóliába csomagolt csirketekercseket, és főzd kb. 20 percig. Ez a módszer több okból is jó. Így biztosan nem marad nyers a közepe, és attól sem kell tartani, hogy a töltelék kifolyik.
6. Vedd ki az előfőzött csirketercseket a vízből, és várd meg, míg kihűlnek.
7. Addig készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz:
- tedd egy tálba a lisztet
- üsd a tojásokat egy másik tálba, és habard el egy csipet sóval
- egy harmadik tálban keverd össze a zsemlemorzsát a mákkal
8. Panírozd be a ricottával töltött csirkemelleket, forgasd meg lisztben, tojásban, és a mákos zsemlemorzsában.
9. Bő olajban süsd aranybarnára mindegyik oldalukat.
Ünnepi ételhez ünnepi köret illik, hercegnő burgonyával tálaltam.
Még több karácsonyi csirkemell ötletért kattins a linkre!