Csirke cacciatore, az olaszok kedvelt csirkepörköltje. A cacciatore jelentése vadász, tehát szó szerint azt jelenti, hogy csirke vadász módra. Egy olaszos ízvilágú szaftos étel, amit gyorsan az asztalra varázsolhatunk.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 15 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 db darabolt paradicsom konzerv (40 dekás)
- 4 dkg fekete olívabogyó
- 1 dl fehérbor
- 1 evőkanál toscana fűszerkeverék
- olívaolaj
- só
- bors
Cacciatore csirkemell elkészítése:
1 A cacciatorehoz csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Kockázd fel a kaliforniai paprikát.
4. Szeleteld fel a gombát.
5. Melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a csirkemell csíkokat, majd vedd ki őket az edényből.
6. Tedd az edénybe a felaprított vöröshagymát és paprikát, sózd meg és pirítsd együtt.
7. Add hozzá a fokhagymát, pirítsd tovább kb. fél percig.
8. Add a hagymához a gombát és pirítsd tovább.
9. Ha a zöldségek lepirultak, öntsd fel a borral és keverd át, hogy feloldja az edény aljáról a pörzsanyagokat.
10. Add hozzá a paradicsomkonzerveket is.
11. Sózd, borsozd, fűszerezd a toscana fűszerkeverékkel.
12. Ha összeforrt a szósz, tedd bele az elősütött csirkemell csíkokat.
13. Főzd tovább a cacciatoret, míg a szósz be nem sűrűsödik, és a csirke meg nem puhul.
14. Végül keverd az olívabogyókat hozzá.
15. A csirkemell cacciatoret főtt tésztával vagy polentával szokták tálalni.