Ha szereted a csülköt pékné módra, akkor a csirke pékné módra is a kedvenced lesz. Gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb elkészíteni.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé (kb. 15-20 dkg / db)
- 8 szelet bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kg krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sertészsír
- só
- bors
- 1 evőkanál szárított majoranna
Csirke pékné módra elkészítése:
1 Pucold meg a krumplit, darabold hasábokra, és főzd elő sós vízben.
2. Apríts fel 4 gerezd fokhagymát.
3. A csirkemelleket hosszában vágd be, és nyisd ki. Sózd, borsozd mindkét oldalát, majd tegyél a közepébe aprított fokhagymát.
4. Hajtsd össze a csirkemelleket, és tekerd be baconbe. Nekem kb. 2 szelet baconra volt szükség csirkemellenként.
5. Pucold meg és vágd nagyobb darabokra a vöröshagymát, és pucold meg a másik 4 fokhagyma gerezdet.
6. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
7. Tedd a sertészsírt egy tepsibe, és tedd pár percre a sütőbe, hogy felolvadjon a zsír.
8. Vedd ki a sütőedényt a sütőből, tedd bele az előfőzött krumplit, feldarabolt vöröshagymát, fokhagymát. Fűszerezd sóval, borssal, majorannával, és keverd át.
9. Tedd a baconbe tekert csirkemelleket a krumpli tetejére.
10. Takard le a tepsit alufóliával és szúrkáld meg néhány helyen, hogy a gőz távozni tudjon.
11. Tedd a csirkét pékné módra az előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig.
12. Vedd le a fóliát, vedd 200 fokra a hőfokot, és süsd még kicist, hogy megpiruljon.
13. Frissen tálald a csirkét pékné módra valamilyen savanyúsággal.