Labancpecsenye csirkemellből egy kiadós, magyaros étel, mondhatni a cordon bleu és a vasi pecsenye kombinációja, amit egyszerűbb elkészíteni, hiszen sütőben készül.
Sajttal és sonkával van töltve a csirkemell egy kis mustárral megbolondítva, és paprikás lisztbe forgatva.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 4 szelet sonka
- 4 szelet sajt
- 4 evőkanál mustár
- só
- bors
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál olaj
Labancspecsenye elkészítése:
1 A labancpecsenyéhez melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és kendd meg vékonyan olajjal.
3. Keverd össze a lisztet és a fűszerpaprikát egy lapos tálban.
4. Vágj 4 szeletet a csirkemellből, és nyisd ki pillangó szerűen. Klopfold ki kicsit egy fólián keresztűl mindkét oldalát.
5. Sózd és borsozd a csirkemell szeleteket, az egyik oldalát kendd meg mustárral, és rakd rá a sonkát és a sajtot, majd hajtsd félbe. Egy hústűvel vagy fogvájóval össze is foghatod, hogy biztosan ne essen szét.
6. Forgasd meg a töltött csirkemelleket a paprikás lisztben, majd helyezd a tepsire.
7. Tedd a labancpecsenyét a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig. Közben óvatosan forgasd meg párszor.
Mivel a labancpecsenye elég laktató étel, így akár egy könnyebb salátával vagy savanyúsággal is lehet tálalni, de jól illik hozzá krumpli vagy rizs köret is, a képen brokkolis rizzsel szerepel.