Szaftos rakott zöldbab csirkemellel, kolbásszal, rizzsel. Finom, laktató, magyaros egytálétel.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 10 dkg kolbász
- 60 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 15 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
Rakott zöldbab csirkemellel elkészítése
1 Főzd meg a rizst.
2. Forralj vizet, sózd meg, és főzd meg a zöldbabot, ne túl puhára, szűrd le és tedd félre.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
4. Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
5. Karikázd fel a kolbászt, majd negyedeld el.
6. Egy serpenyőben kezd kiolvasztani a kolbász zsírját, majd add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
7. Add hozzá a felkockázott csirkemellet és fokhagymát, és pirítsd fehéredésig a húst.
8. Húzd le a tűzről, szórd meg a fűszerpaprikával, keverd át, és öntsd fel egy kevés, kb. 0,5 dl vízzel, majd közepes lángon főzd, míg a csirkemell meg nem puhul.
9. Keverd a rizst a csirkés raguhoz, és tedd egy tepsibe.
10. Oszlasd el a zöldbabot a rizses csirkés réteg tetején.
11. Locsold meg tejföllel a rakott zöldbab tetejét. Ha még gazdagabbra szeretnéd, reszelhetsz rá sajtot is.
12. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig a rakott zöldbabot csirkemellel.