Toszkán csirkemell egy mediterrán ízvilágú szaftos csirkemell aszalt paradicsommal és bébispenóttal.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 10 dkg aszalt paradicsom (olajban eltett)
- 10 dkg bébispenót
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- 2 dl tejszín
- 4 dkg parmezán
- só
- bors
Toszkán csirkemell elkészítése:
1 Szeleteled fel a csirkemellet 4 szeletre, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Vágd kisebb darabokra az aszalt paradicsomot.
4. Tegyél 2-3 evőkanállal az aszalt paradicsom olajából egy serpenyőbe.
5. Melegítsd fel, és süsd meg benne a csirkemell szeleteket, majd vedd ki őket a serpenyőből és tedd félre.
6. Tedd a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
7. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd tovább.
8. Add hozzá az aszalt paradicsomot és pirítsd tovább.
9. Öntsd fel a tejszínnel, keverd össze és forrald fel.
10. Add hozzá a reszelt parmezánt és a toscana fűszerkeveréket, kevergetve várd meg, míg el nem olvad.
11. Tedd a friss bébispenót leveleket a szószba, és főzd, míg össze nem esik, ez néhány perc.
12. Tedd vissza az elsütött csirkemellet a serpenyőbe, és már kész is a krémes toszkán csirkemell.
Tészta vagy rizs illik hozzá.
Ha szereted a halat, próbáld ki a toszkán lazacot is!