Toszkán csirkemell

toszkán csirkemell serpenyőben

Toszkán csirkemell egy mediterrán ízvilágú szaftos csirkemell aszalt paradicsommal és bébispenóttal.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 10 dkg aszalt paradicsom (olajban eltett)
  • 10 dkg bébispenót
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
  • 2 dl tejszín
  • 4 dkg parmezán
  • bors

Toszkán csirkemell elkészítése:

1 Szeleteled fel a csirkemellet 4 szeletre, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Vágd kisebb darabokra az aszalt paradicsomot.

4. Tegyél 2-3 evőkanállal az aszalt paradicsom olajából egy serpenyőbe.

5. Melegítsd fel, és süsd meg benne a csirkemell szeleteket, majd vedd ki őket a serpenyőből és tedd félre.

6. Tedd a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

7. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd tovább.

8. Add hozzá az aszalt paradicsomot és pirítsd tovább.

9. Öntsd fel a tejszínnel, keverd össze és forrald fel.

10. Add hozzá a reszelt parmezánt és a toscana fűszerkeveréket, kevergetve várd meg, míg el nem olvad.

11. Tedd a friss bébispenót leveleket a szószba, és főzd, míg össze nem esik, ez néhány perc.

12. Tedd vissza az elsütött csirkemellet a serpenyőbe, és már kész is a krémes toszkán csirkemell.

Tészta vagy rizs illik hozzá.

toszkán csirkemell barna rizzsel

Ha szereted a halat, próbáld ki a toszkán lazacot is!

Toszkán csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Toszkán csirkemell egy mediterrán ízvilágú szaftos csirkemell aszalt paradicsommal és bébispenóttal.

Típus: főétel

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: