A tejszínes gombás borsós csirkemell krémes, ízletes és pillanatok alatt elkészül! A szaftos csirkehús, a zamatos gomba és a zsenge borsó tökéletes harmóniát alkot a lágy tejszínes szószban. Ideális választás egy gyors és finom ebédhez vagy vacsorához!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 25 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó fagyasztott
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál natúr tejszínes krémsajt (pl Philadelphia)
- 1 teáskanál provence fűszerkeverék
- só
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál étolaj
Tejszínes gombás borsós csirkemell elkészítése:
1. Vágd csíkokra a csirkemellet, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
2. Tisztítsd meg és szeleteld fel a gombát.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
4. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olajat, és süsd át rajta a csirkemell csíkokat. Amikor átsültek, vedd ki őket a serpenyőből.
5. A serpenyőben a maradék olajon párold meg a vöröshagymát és a gombát.
6. Ha a gomba összesett, add hozzá a zöldborsót és a fokhagymát, és kevergetve pirítsd, hogy a fokhagyma kiadja az aromáját.
7. Öntsd fel egy kevés meleg vízzel, tedd bele az elősütött csirkemell csíkokat, és főzd, míg a hús és a borsó is meg nem puhul.
8. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze a zöldségekkel.
9. Add hozzá a krémsajtot, és keverd el, amíg a szósz kicsit besűrűsödik.
10. Fűszerezd a provence fűszerkeverékkel, kóstold meg, és ha szükséges adjál még hozzá sót.
11. Forrald össze az egészet, majd tálalhatod is a tejszínes gombás borsós csirkemellet!
Tálalási javaslat: Köretként párolt rizs vagy tészta remekül illik hozzá.