Tejszínes gombás borsós csirkemell

tejszínes gombás borsós csirkemell serpenyőben

A tejszínes gombás borsós csirkemell krémes, ízletes és pillanatok alatt elkészül! A szaftos csirkehús, a zamatos gomba és a zsenge borsó tökéletes harmóniát alkot a lágy tejszínes szószban. Ideális választás egy gyors és finom ebédhez vagy vacsorához!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó fagyasztott
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál natúr tejszínes krémsajt (pl Philadelphia)
  • 1 teáskanál provence fűszerkeverék
  • frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál étolaj

Tejszínes gombás borsós csirkemell elkészítése:

1. Vágd csíkokra a csirkemellet, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

2. Tisztítsd meg és szeleteld fel a gombát.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olajat, és süsd át rajta a csirkemell csíkokat. Amikor átsültek, vedd ki őket a serpenyőből.

5. A serpenyőben a maradék olajon párold meg a vöröshagymát és a gombát.

6. Ha a gomba összesett, add hozzá a zöldborsót és a fokhagymát, és kevergetve pirítsd, hogy a fokhagyma kiadja az aromáját.

7. Öntsd fel egy kevés meleg vízzel, tedd bele az elősütött csirkemell csíkokat, és főzd, míg a hús és a borsó is meg nem puhul.

8. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze a zöldségekkel.

9. Add hozzá a krémsajtot, és keverd el, amíg a szósz kicsit besűrűsödik.

10. Fűszerezd a provence fűszerkeverékkel, kóstold meg, és ha szükséges adjál még hozzá sót.

11. Forrald össze az egészet, majd tálalhatod is a tejszínes gombás borsós csirkemellet!

Tálalási javaslat: Köretként párolt rizs vagy tészta remekül illik hozzá.

tejszínes gombás borsós csirkemell rizzsel

Tejszínes gombás borsós csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

A tejszínes gombás borsós csirkemell krémes, ízletes és pillanatok alatt elkészül! Ideális választás egy gyors és finom ebédhez vagy vacsorához!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: