Tejszínes füstölt sajtos csirkemell karfiollal szaftos, gyorsan elkészül különleges és finom.
Hozzávalók
- 30 dkg csirkemell filé
- 30 dkg karfiol
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 4 dkg reszelt füstölt sajt (pl. trappista)
- Só
- Bors
Füstölt sajtos csirkemell karfiollal elkészítése:
1.Melegíts vizet a karfiol főzéséhez.
2. A csirkemellet csíkozd fel, sózd és borsozd.
3. A karfiolt szedd rózsáira.
4. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
5. Reszeld le a füstölt sajtot.
6. Ha felforrt a víz sózd meg, és főzd roppanósra a karfiol rózsákat, kb. 3 perc, majd szűrd le. A karfiol főzővizéből tegyél félre néhány decilitert.
7. Most már megvan minden hozzávaló, kezdheted a füstölt sajtos karfiolos csirkemell készítését. Ehhez egy serpenyőben melegítsd fel az olajat.
8. Ha felmelegedett a zsiradék, pirítsd meg a csirkét. Ezt jó több részletben végezni, hogy legyen helyük pirulni. Ha kész a csirkemell, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
9. Tedd a zsiradékba a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és dinszteld meg.
10. Ha a vöröshagyma megpuhult add hozzá a fokhagymát és keverd össze.
11. Öntsd fel egy kevés karfiol főzővízzel , sózd, borsozd és forrald el a folyadékot.
12. Ha a víz kb. a felére redukálódott, húzd le a serpenyőt a tűzről, és add hozzá a tejszínt a reszelt füstölt sajtot, és a csirkemellet.
13. Vedd alacsony fokozatra a gázt, és tedd vissza a serpenyőt. Főzd addig, míg a sajt el nem olvad és a szósz be nem sűrűsödik.
14. Kóstold meg a szószt, és sózd meg kicsit ha szükséges, mivel a sajt is sós, így nem kell túl sokat sózni, és ízesítsd pár tekerésnyi frissen őrölt borssal.
15. Keverd a karfiolt is a raguhoz és melegítsd össze, és már kész is a füstölt sajtos csirkemell karfiollal.
Rizs vagy főtt tészta illik hozzá.
További karfiolos csirkemell receptekért kattints a linkre!