Szezámmagos rántott csirkemell

szezámmagos rántott csirkemell

Ki ne szeretné a rántott csirkemellet? Egy kis szezámmaggal fel tudod dobni, ettől ropogósabb lesz a bundája, és karakteresebb az íze.

Szezámmagos rántott csirkemell hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 5 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg szezámmag
  • bors
  • étolaj a sütéshez

Szezámmagos rántott csirkemell recept

1.Mosd meg a csirkemellet és szárítsd meg egy papírtörlő segítségével.

2. Vágd a csirkemelleket vékony szeletekre. Ha szükséges óvatosan klopfold ki, de mivel a csirkemell egy gyenge hús, elég egy kés lapjával megütögetni.

3. Sózd meg és borsozd meg a csirkemell szeleteket.

4. Vegyél elő három a panírozáshoz használható tálat.

  • Az egyikbe tedd a lisztet.
  • A másodikba üsd a tojásokat, tegyél hozzá egy csipet sót, és egy villa segítségével habard el a tojásokat.
  • A harmadik tálba tedd a zsemlemorzsát, és a szezámmagot, és keverd össze.

5. Panírozd be a hússzeleteket. A csirkemellet először forgasd meg a lisztben, utána a tojásban, és végül a szezámmagos zsemlemorzsában.

 

6. Ha elkészültél a panírozással, jön a szezámmagos rántott csirkemell sütése. Melegíts olajat egy edényben, a legjobb egy lábost használni, hogy az olaj ne fröcsögjön ki az edényből. Fontos az is, hogy bő olajban kell sütni a szezámmagos rántott csirkemellet, legalább 2 cm magasságban legyen olaj az edényben.

 

Ha felmelegedett az olaj, tedd bele a csirkemellet, egyszerre ne túl sokat, legyen helyük sülni. Sütés közben mérsékeld a hőfokot, hogy nehogy megégjen. Ha aranybarnára sült az egyik oldala, ehhez néhány perc elegendő, fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is a húsnak, de figyelj, hogy a szezámmagos panír ne sérüljön meg.

Mint a legtöbb rántott étel, a szezámmagos rántott csirkemell is frissen az igazi, így mindig csak annyit süss, amennyit el is fogyasztotok. Ha a csirkemellből csíkokat vágsz, akkor szezámmagos rántott csirkemell csíkokat is készíthetsz ugyanezzel a módszerrel.

Tálald a kedvenc köreteddel, sült krumpli, rizs, majonézes krumplisaláta, mind illenek hozzá.

Szezámmagos rántott csirkemell

Ki ne szeretné a rántott csirkemellet? Egy kis szezámmaggal fel tudod dobni, ettől ropogósabb lesz a bundája, és karakteresebb az íze.

Total Time: 30M