A hagyományos paprikás krumplit kolbásszal, virslivel szokták készíteni, amit ebben a receptben csirkemellre cseréltem. Így is egy finom, magyaros egytálétel lesz a végeredmény.
Paprikás krumpli csirkemellel hozzávalók:
- 1 db csirkemell (kb. 25 dkg)
- 70 dkg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- 1 evőkanál olaj
Paprikás krumpli csirkemellel elkészítése:
1.Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
2. Kockázd fel a paradicsomot és paprikát.
3. Pucold meg a krumplit, vágd gerezdekre, mosd meg és tedd vízbe.
4. Kockázd fel a csirkemellet, és sózd be.
5. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, és tedd bele a felaprított vöröshagymát. Sózd meg, és párold üvegesre.
6. Húzd le a lábost a tűzről, add a hagymához a fűszerpaprikát, és felaprított fokhagymát és keverd össze.
7. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, paprikát keverd össze, és öntsd fel egy kevés vízzel.
8. Közepes lángon párold, míg a zöldségek össze nem esnek, ez lesz a paprikás krumpli alapja.
9. Add a felkockázott csirkemellet a paprikás alaphoz, keverd át és párold pár percig.
10. Tedd a krumplit is a lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy épphogy ellepje.
11. Sózd meg és fedő alatt főzd, míg a krumpli meg nem puhul és a szaft be nem sűrűsödik.
Paprikás krumpli csirkemellel tálalása
A paprikás krumplit frissen tálald valamilyen savanyúság társaságában, például kovászos uborka, csalamádé, uborka saláta, és friss kenyérrel.