Paprikás krumpli csirkemellel

paprikás krumpli csirkemellel

A hagyományos paprikás krumplit kolbásszal, virslivel szokták készíteni, amit ebben a receptben csirkemellre cseréltem. Így is egy finom, magyaros egytálétel lesz a végeredmény.

Paprikás krumpli csirkemellel hozzávalók:

  • 1 db csirkemell (kb. 25 dkg)
  • 70 dkg krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 1 evőkanál olaj

Paprikás krumpli csirkemellel elkészítése:

1.Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.

2. Kockázd fel a paradicsomot és paprikát.

3. Pucold meg a krumplit, vágd gerezdekre, mosd meg és tedd vízbe.

4. Kockázd fel a csirkemellet, és sózd be.

5. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, és tedd bele a felaprított vöröshagymát. Sózd meg, és párold üvegesre.

6. Húzd le a lábost a tűzről, add a hagymához a fűszerpaprikát, és felaprított fokhagymát és keverd össze.

7. Add  hozzá a felkockázott paradicsomot, paprikát keverd össze, és öntsd fel egy kevés vízzel.

8. Közepes lángon párold, míg a zöldségek össze nem esnek, ez lesz a paprikás krumpli alapja.

9. Add a felkockázott csirkemellet a paprikás alaphoz, keverd át és párold pár percig.

10. Tedd a krumplit is a lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy épphogy ellepje.

11. Sózd meg és fedő alatt főzd, míg a krumpli meg nem puhul és a szaft be nem sűrűsödik.

Paprikás krumpli csirkemellel tálalása

A paprikás krumplit frissen tálald valamilyen savanyúság társaságában, például kovászos uborka, csalamádé, uborka saláta, és friss kenyérrel.

Paprikás krumpli csirkemellel

Szereted a paprikás krumplit? Tudtad, hogy nem csak kolbásszal és virslivel lehet készíteni? Próbáld ki a paprikás krumplit csirkemellel!

Előkészítési idő: PT

Főzési idő: PT

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: