Ennek a csirkemell receptnek az ötletét a songoku pizza (sonkás gombás kukoricás) adta. Ez az egyik legnépszerűbb pizza, és ugyanezt az ízvilágot szerettem volna beletenni. Az elősütött csirkemellre paradicsomos, sonkás, gombás, kukoricás ragu kerül, ami olvadó mozzarellával van összesütve.
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg gomba
- 2 szelet sonka
- 5 dkg kukorica
- 0,5 dl passata (passzírozott paradicsom)
- 10 dkg pizza mozzarella
- só
- bors
- oregánó
- 2 evőkanál olaj
Songoku csirkemell elkészítése:
1 Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Pucold meg és szeleteld fel a gombát.
3. Csíkozd fel a sonkát.
4. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd meg a csirkemell szeleteket.
5. A megsült csirkemelleket tedd egy tűzálló tálba.
6. Tedd a serpenyőbe, ahol a hús sült a felszeletelt gombát, és párold meg.
7. Ha a gomba összeesett sózd meg.
8. Add a gombához a sonkát és a főtt kukoricát.
9. Öntsd fel a passatával, ízesítsd oregánóval, keverd át és rottyantsd össze.
10. Kanalazd a songoku ragut az elősütött csirkemellre.
11. Szórd meg a tetejét reszelt mozzarella sajttal.
12. Tedd a songoku csirkemellet 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 15 percig, míg a sajt meg nem olvad a tetején.
Frissen tálald, krumplipüré vagy párolt rizs illik hozzá.