Különleges, pikáns recept a rozmaringos barackmázas csirkemell. Nyáron és akár karácsonykor is el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 4 db sárgabarack
- 3 ág rozmaring
- 3 evőkanál sárgabaracklekvár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- 1 kávéskanál füstölt fűszerpaprika
- 1 kávéskanál chili por
- só
- bors
- 0,5 dl fehérbor
- olaj
Rozmaringos barackmázas csirkemell elkészítése:
1 Vágd fel a csirkemellet 4 vastagabb szeletre, sózd és borsozd.
2. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, tedd bele az egyik rozmaring szálat, és süsd benne elő a csirkemell szeleteket, majd vedd ki őket a serpenyőből és tedd őket félre. A rozmaringot is vedd ki.
3. Tedd a serpenyőbe a baracklekvárt, reszeld bele a fokhagymát, a friss gyömbért, és add hozzá a füstölt fűszerpaprikát és chili port, keverd simára.
4. Öntsd fel a borral, forrald fel, és főzd, míg be nem sűrűsödik.
5. Ezzel a barackmázzal kend meg az elősütött csirkemell szeleteket mindkét oldalát, és tedd őket egy tűzálló tálba.
6. Tedd a maradék rozmaring szálakat a csirkemell szeletek közét.
7. Mosd meg, és vágd félbe a barackokat, és azokat is tedd a sütőtálba.
8. Tedd a rozmaringos barackázas csirkemellet 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd őket készre, kb. 15-20 perc alatt.
9. Párolt rizs, krumplipüré, sült krumpli is illik hozzá.
Próbáld ki ezeket a sárgabarackos recepteket is:
- Sárgabarackos csirkeragu
- Sárgabarackos rukkola saláta mozzarellával
- Sárgabarackos túrógombóc mandulás bundában
- Sárgabarackos clafoutis
- Nyári csirkemell receptek
.