A rántott csirkemell az egyik legnépszerűbb étel, de kicsit macerás, mert sokat kell álldogálni a serpenyő mellett míg elkészül és olajszag lesz a lakásban. De ennek nem feltétlenül kell így lennie, mert a rántott csirkemellet sütőben is el lehet készíteni. Így nem csak a munkát lehet megspórolni, de egészségesebb is lesz, mivel a panír nem szívja tele magát olajjal!
Rántott csirkemell sütőben hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell (1 egész csirkemell filé)
- 2 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- étolaj
Rántott csirkemell sütőben elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Egy sütőlapra helyezz sütőpapírt, és vékonyan kend meg olajjal egy ecset vagy egy papírtörlő segítségével.
3. A csirkemellet szeleteld fel, ha szeretnéd ki is klopfolhatod, de nem szükséges.
4. Sózd és borsozd a csirkemelleket.
5. Tegyél egy tányérba lisztet, egy másik tányérba zsemlemorzsát. Üsd fel a tojásokat egy mélytányérba, sózd meg, és egy villa segítségével habard el őket.
6. Panírozd be a hús szeleteket, először forgasd meg a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában, és helyezd a rántott hús szeleteket az előzőleg kiolajozott sütőlapra.
7. Kend még vékonyan olajjal a rántott csirkemell szeletek tetejét.
8. Helyezd a rántott csirkemelleket az előmelegített sütőbe, és süsd 30 percig. 20-25 perc után fordítsd meg, hogy mindkét oldaluk szépen megsüljön.