Tejszínes sajtos rakott karfiol csirkemellel, a klasszikus rakott karfiol kicsit átgondolt változata. Darálthús helyett csirkemell kerül bele, és a tejszínes, sajtos, fokhagymás szósz garantálja, hogy isteni finom, szaftos lesz az étel.
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 8 dkg reszelt parmezán
- Só
- Bors
- olívaolaj
- 2 dl rizs
- 3 dl tejföl
Rakott karfiol csirkemellel elkészítése:
1 A karfiolt szedd rózsáira, és forró vízben főzd meg, de nem kell teljesen puhára, mert a sütőben még sülni fog.
2. Főzd meg a rizst is, a rizst sem kell teljesen puhára, mert a szaftban még puhulni fog.
3. Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
4. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
5. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a csirkemell kockákat, majd vedd ki és tedd félre.
6. Ha szükséges pótold az olajat, tedd a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát, sózd meg párold üvegesre.
7. Add a fokhagymát is hozzá, és pirítsd kicsit.
8. Öntsd fel a hagymát fehérborral és főzd míg felére besűrűsödik.
9. Add hozzá a tejszínt a reszelt parmezánt és az elősütött csirkemellet, és takarék lángon főzd tovább, míg a sajt el nem olvad.
10. Sózd, és borsozd.
11. Keverd hozzá a rizst.
12. Elkészült minden hozzávaló, állítsd össze a rakott karfiolt. Tedd a rizses sajtos csirkét egy hőálló tál aljára.
13. Helyezd el a tetején a karfiol rózsákat.
14. Locsold meg a tetejét tejföllel.
15. Tedd a rakott karfiolt 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 30 percig.
Próbáld ki ezeket a recepteket is:
.