Pármai sonkás csirkemell vargánya mártással

pármai sonkás csirkemell vargánya mártással

Ebben a receptben az egyszerűnek mondható csirkemell két prémiumnak mondható alapanyaggal párosul, a pármai sonkával és a vargánya gombával. Igazán ünnepi étel, ami vendégvárónak vagy karácsonyi főételnek is kiváló. Így készítsd el a pármai sonkás csirkemellet vargánya mártással.

Hozzávalók:

Csirkemellhez:

  • 2 egész csirkemell filé
  • 8 szelet pármai sonka (serrano sonka is jó)
  • bors
  • olaj

Vargánya mártáshoz:

  • 1 kg vargánya gomba (fagyasztottat használtam, szárítottból is lehet készíteni, de abból sokkal kevesebb kell)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejszín (30 %)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors

Pármai sonkás csirkemell vargánya mártással:

1 A csirkemell filéket sózd, borsozd, és tekerd be pármai sonkával. Nálam 2 pármai sonka szelet kellett 1 db csirkemell filéhez, próbáld úgy betekerni, hogy az alján legyen a hajtás.

2. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

3. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, és pirítsd körbe a pármai sonkába tekert csirkemell filéket. Nem kell sokat sütni, csak a külseje piruljon meg kicsit. Utána tedd az elősütött csirkemell filéket egy hőálló tálba, és tedd az előmelegített sütőbe. Kb. 15 percig kell sülniük a sütőben.

4. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

5. Azt a serpenyőt használd, amiben a csirkemelleket elősütötted, ha szükséges pótold az olajat, add hozzá a felaprított vöröshagymát, adj hozzá egy csipet sót, és kezdd el párolni.

6. Add a vöröshagymához a fokhagymát, ezt is párold egy kicsit, de vigyázz, meg ne égjen.

7. Add a hagymához a vargánya gombát. Ha fagyasztott gombát használsz, akkor előtte fel kell engedni, és jól lecsöpögtetni. Ha szárított vargányát használsz, akkor a felhasználás előtt vízbe kell áztatni. Az adott gomba legjobb felhasználásához nézd meg a csomagoláson lévő instrukciókat.

8. Párold tovább a vargányát, ha kezd pirulni sózd és borsozd.

9. Öntsd fel a tejszínnel és forrald össze.

10. Add a vargánya mártáshoz a fehérbort és forrald tovább.

11. Ha a gomba megpuhult kóstold meg és ha szükséges adj még hozzá sót és frissen őrölt borsot. Ha nagyon elfőné a levét, akkor kevés vízzel higíthatod.

Pármai sonkás csirkemell vargánya mártással tálalása

A tálaláshoz szükség lesz köretre is, én párolt rizzsel készítettem.

Tegyél a tényérra egy pármai sonkával tekert csirkemellet.

Adj mellé vargánya mártást, és párolt rizst.

Pármai sonkás csirkemell vargánya mártással ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Pármai sonkás csirkemell vargánya mártással, igazán ünnepi étel, ami vendégvárónak vagy karácsonyi főételnek is kiváló.

Típus: főétel

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: