Csemege csirkemell párolt káposztával, hagymás tört krumplival

csemege csirkemell párolt káposztával és hagymás tört burgonyával

Ennek a receptnek az ötletét a csemege karaj adta, amit gyakran kínálnak párolt káposztával és hagymás tört krumplival. Csirkemellből készítve is nagyon finom, és még gyorsabban is elkészül.

Hozzávalók:

Csirkemellhez:

  • 2 egész csirkemell filé
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 4 evőkanál paradicsom püré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kacsazsír

Párolt káposztához:

  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál almaecet

Hagymás tört krumplihoz:

  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál kacsazsír

Csemege csirkemell elkészítése:

1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Fűszerezd be a csirkemell filéket sóval, frissen őrölt borssal, őrölt fűszerköménnyel, és kend be vékonyan paradicsom pürével.

3. Melegítsd fel a kacsazsírt egy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkemell filé mindegyik oldalát.

4. Tedd az elősütött csirkemell filéket egy sütőtálba, tegyél mellé két gerezd roppantott fokhagymát, és tedd az előmelegített sütőbe 15 percre.

Párolt káposzta elkészítése:

1. Vágd ki a lila káposzta torzsáját és csíkozd fel a káposztát. Sózd meg, keverd össze, és tedd félre állni legalább fél órát.

2. Pucold meg a lilahagymát, vágd félbe és karikázd fel.

3. Melegítsd fel egy lábosban a kacsazsírt, add hozzá a hagymát és kezdd el párolni. Majd add a hagymához a mézet és a köménymagot, és párold még 1-2 percig.

4. Add a kinyomkodott káposztát a hagymához, keverd össze és adjál hozzá kb. 0,5 dl vizet.

5. Párold a káposztát kis lángon fedő alatt kb. 15-20 percig.

6. Add az aszalt szilvát a káposztához, keverd össze, és párold még míg a káposzta teljesen meg nem puhul.

7. Végül add az almaecetet is a párolt káposztához és keverd össze.

Hagymás tört krumpli elkészítése:

1 Pucold meg a krumplit kockázd fel, és sós vízben főzd puhára.

2. Pucold meg és aprítsd fel a vöröshagymát, nem kell nagyon apróra.

3. Melegítsd fel a zsírt egy serpenyőben, add hozzá a hagymát, sózd meg, és közepes lángon párold puhára a hagymát.

4. Ha megfőtt a krumpli, szűrd le, és amíg még forró egy kéz krumplitörővel törd át, nem kell teljesen, maradjanak benne nagyobb darabok is.

6. Adj hozzá sót és a sült hagymát, egy keveset a zsírból is.

7. Keverd át, és már kész is a hagymás tört burgonya.

Csemege csirkemell párolt káposztával, hagymás tört krumplival ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Csemege csirkemell párolt káposztával és hagymás tört krumplival. Kiadós, fűszeres, magyaros recept.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT40M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT80M

Hozzávalók:

Szerkesztő Értékelése:
5