Szaftos bakonyi csirkemell filé tejfölösen gombával, és füstölt szalonnával.
Bakonyi csirkemell filé hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 25 dg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
Bakonyi csirkemell filé elkészítése:
1.A csirkemellet szeleteld fel, sózd és borsozd.
2. Készítsd elő a többi alapanyagot:
- kockázd fel a szalonnát
- aprítsd fel a vöröshagymát
- kockázd fel a paradicsomot
- kockázd fel a paprikát
- szeleteld fel a gombát
3. Tedd egy serpenyőbe a felkockázott füstöl szalonnát és olvaszd ki a zsírját, majd a szalonna darabokat szedd ki a serpenyőből és tedd félre.
4. A zsírban süsd elő a csirkemell a szeleteket , és tedd őket félre.
5. A maradék zsírban párold üvegesre a felaprított vöröshagymát.
6. Add a hagymához a felkockázott paprikát és paradicsomot és párold őket együtt pár percig.
7. Add hozzá a felszeletelt gombát és pirítsd folyamatosan kevergetve.
8. Ha a gomba nagyjából összeesett, húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát és öntsd fel egy kevés vízzel.
9. Tedd az elősütött csirkemell szeleteket a levével együtt a szaftba, és fedő alatt párold puhára.
10. Keverd csomómentesre a tejfölt a liszttel. Keverj hozzá egy keveset a szaftból, majd öntsd a tejfölös habarást a serpenyőbe. Keverd el, és forrald össze.
11. Kóstold meg, és ha szükséges sózd és borsozd, ízlés szerint hozzáadhatod a szalonna kockákat is.
Bakonyi csirkemell filé tálalása
Mivel egy szaftos ételről van szó, galuska, túrós nokedli, főtt tészta, tarhonya, rizs passzol leginkább mellé, de tálalhatod akár túrós csuszával, vagy kapros túrógombóccal is!