Mustáros gombás csirkemell, finom, egyszerűen elkészíthető recept.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 40-50 dkg)
- 60 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz tejföl 375 g
- 1 evőkanál mustár
- 1 szál friss rozmaring
- 1 dl fehérbor
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
Mustáros gombás csirkemell elkészítése:
1 A mustáros gombás csirkemellhez először vágj négy szeletet a csirkemellből, sózd és borsozd.
2. Szeleteld fel a gombát.
3. Aprítsd fel a fokhagymát.
4. Keverd össze a tejfölt és a mustárt.
5. Egy nagyobb serpenyőben (én 28 cm-est használtam) melegítsd fel az olajat, és süsd elő a csirkemell szeleteke mindkét oldalát, majd vedd ki őket a serpenyőből és tedd félre.
6. Tedd a serpenyőbe a gombát, és pirítsd meg.
7. Add a gombához a fokhagymát, és pirítsd, míg el nem kezd illatozni.
8. Öntsd fel a borral, tedd bele a friss rozmaringot és az elősütött csirkemell szeleteket, és főzd tovább.
9. Amikor az alkohol elpárolgott, és a bor fele elforrt, merj egy kevés szaftot a mustáros tejfölhöz és keverd simára.
10. Majd öntsd a tejfölös habarást a csirkéhez, és keverd át.
11. Miután felforrt, és kicsit besűrűsödött, már el is készült a mustáros gombás csirkemell.
12. Főtt tészta vagy párolt rizs illik leginkább a mustáros gombás csirkemellhez.