Mustáros gombás csirkemell

mustáros gombás csirkemell tésztával

Mustáros gombás csirkemell, finom, egyszerűen elkészíthető recept.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 40-50 dkg)
  • 60 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz tejföl 375 g
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 dl fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Mustáros gombás csirkemell elkészítése:

1 A mustáros gombás csirkemellhez először vágj négy szeletet a csirkemellből, sózd és borsozd.

2. Szeleteld fel a gombát.

3. Aprítsd fel a fokhagymát.

4. Keverd össze a tejfölt és a mustárt.

5. Egy nagyobb serpenyőben (én 28 cm-est használtam) melegítsd fel az olajat, és süsd elő a csirkemell szeleteke mindkét oldalát, majd vedd ki őket a serpenyőből és tedd félre.

6. Tedd a serpenyőbe a gombát, és pirítsd meg.

7. Add a gombához a fokhagymát, és pirítsd, míg el nem kezd illatozni.

8. Öntsd fel a borral, tedd bele a friss rozmaringot és az elősütött csirkemell szeleteket, és főzd tovább.

9. Amikor az alkohol elpárolgott, és a bor fele elforrt, merj egy kevés szaftot a mustáros tejfölhöz és keverd simára.

10. Majd öntsd a tejfölös habarást a csirkéhez, és keverd át.

11. Miután felforrt, és kicsit besűrűsödött, már el is készült a mustáros gombás csirkemell.

mustáros gombás csirkemell serpenyőben

12. Főtt tészta vagy párolt rizs illik leginkább a mustáros gombás csirkemellhez.

 

Mustáros gombás csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Mustáros gombás csirkemell, finom, egyszerűen elkészíthető recept, próbáld ki te is ha szereted a szaftos csirkemell recepteket!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT15M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT45M

Hozzávalók: