Pásztortarhonya hússal

pásztortarhonya hússal

Pásztortarhonya hússal, a kedvelt, laktató magyaros egytálétel hússal feltúrbózott változata.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 40 dkg tarhonya
  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg krumpli
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors

Pásztortarhonya hússal recept:

1 Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Kockázd fel a paprikát és a paradicsomot.

4. Karikázd fel a kolbászt.

5. Pucold meg a krumplit és kockázd fel.

6. Darabold kis kockákra a füstölt szalonnát.

7. Tedd a felkockázott szalonnát egy edénybe, és kezdd el melegíteni, hogy a zsírja kiolvadjon.

8. A zsír egy részét öntsd át egy serpenyőbe, erre majd szükség lesz a tarhonya pirításához.

9. Tedd a zsírba a felaprított vöröshagymát, sózd meg és kezdd el párolni.

10. Add hozzá a felkockázott paprikát, és pirítsd tovább őket.

11. Add hozzá a csirkemellet és fokhagymát, és időnként megkeverve pirítsd a húst fehéredésig.

12. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a fűszerpaprikát.

13. Add hozzá a paradicsomot is, keverd át, és öntsd fel egy kevés vízzel, hogy épphogy ellepje.

14. Alacsony lángon főzd tovább.

15. Közben egy serpenyőben melegítsd fel félretett zsírt, és pirítsd meg benne a tarhonyát. A tarhonyát egy bögrében mérd ki, és nézd meg, hogy kb. meddig ér.

16. Keverd a pirított tarhonyát a húsos alaphoz, és öntsd fel ugyanannyi meleg vízzel, mint amennyi a tarhonya volt. Ennek kimérésben a bögre lesz segítségedre.

17. Sózd meg, és add a pásztortarhonyához a felkockázott krumplit is.

18. Alacsony lángon főzd tovább, ha nagyon beszívja a szaftját, akkor adagolj még hozzá vizet. A víz mennyisége attól is függ, ki mennyire szaftosan szereti a pásztortarhonyát.

19. Ha a tarhonya megpuhult, akkor már kész is van a pásztortarhonya hússal.

Próbáld ki az eredeti pásztortarhonyát is.

Pásztortarhonya hússal ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Pásztortarhonya hússal, a kedvelt, laktató magyaros egytálétel hússal feltúrbózott változata. Próbáld ki Te is ezt a szuper receptet!

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: