Pásztortarhonya hússal, a kedvelt, laktató magyaros egytálétel hússal feltúrbózott változata.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 40 dkg tarhonya
- 10 dkg kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg krumpli
- 2 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
Pásztortarhonya hússal recept:
1 Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Kockázd fel a paprikát és a paradicsomot.
4. Karikázd fel a kolbászt.
5. Pucold meg a krumplit és kockázd fel.
6. Darabold kis kockákra a füstölt szalonnát.
7. Tedd a felkockázott szalonnát egy edénybe, és kezdd el melegíteni, hogy a zsírja kiolvadjon.
8. A zsír egy részét öntsd át egy serpenyőbe, erre majd szükség lesz a tarhonya pirításához.
9. Tedd a zsírba a felaprított vöröshagymát, sózd meg és kezdd el párolni.
10. Add hozzá a felkockázott paprikát, és pirítsd tovább őket.
11. Add hozzá a csirkemellet és fokhagymát, és időnként megkeverve pirítsd a húst fehéredésig.
12. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a fűszerpaprikát.
13. Add hozzá a paradicsomot is, keverd át, és öntsd fel egy kevés vízzel, hogy épphogy ellepje.
14. Alacsony lángon főzd tovább.
15. Közben egy serpenyőben melegítsd fel félretett zsírt, és pirítsd meg benne a tarhonyát. A tarhonyát egy bögrében mérd ki, és nézd meg, hogy kb. meddig ér.
16. Keverd a pirított tarhonyát a húsos alaphoz, és öntsd fel ugyanannyi meleg vízzel, mint amennyi a tarhonya volt. Ennek kimérésben a bögre lesz segítségedre.
17. Sózd meg, és add a pásztortarhonyához a felkockázott krumplit és a kolbász karikákat is.
18. Alacsony lángon főzd tovább, ha nagyon beszívja a szaftját, akkor adagolj még hozzá vizet. A víz mennyisége attól is függ, ki mennyire szaftosan szereti a pásztortarhonyát.
19. Ha a tarhonya megpuhult, akkor már kész is van a pásztortarhonya hússal.
Próbáld ki az eredeti pásztortarhonyát is.