A népszerű mexikói ételt, a chilis babot csirkemellből is el lehet készíteni, így fűszeres, szaftos mexikói csirkeragut kapunk.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé (25-30 dkg)
- 1 doboz vörösbab konzerv (400 g)
- 1 kis doboz kukorica konzerv (175 g)
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 doboz darabolt paradicsom konzerv (400 g)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 1/2 teáskanál oregano
- 1/2-1 teáskanál chilipor attól függően mennyire csípősre szeretnéd
- 1/2 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- só
- bors
- olívaolaj
Mexikói csirkeragu – chilis bab csirkemellből recept
1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Kockázd fel a kaliforniai paprikát.
4. Melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a csirkemell csíkokat, majd vedd ki a serpenyőből.
5. Ha szükséges pótold az olajat, és tedd a serpenyőbe a vöröshagymát és paprikát, és pirítsd meg.
6. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd tovább kicsit.
7. Add hozzá a fűszereket, chilit, római köményt, oregánót, és kevergetve főzd a fűszerekkel is, hogy kiadják az aromájukat.
8. Öntsd fel 1-2 dl vízzel, sózd és borsozd.
9. Add hozzá a paradicsom konzervet, az elősütött csirkemellet, kerverd át, és főzd még kb. 5 percig.
10. Keverd a chilis bab alaphoz a babot és a kukoricát.
11. Keverd át és főzd még pár percig a mexikói csirkeragut. Mivel a babot és a kukoricát nem nyersen adjuk az ételhez, így nem kell neki sok idő, gyorsan elkészül.
A mexikói csirkeraguhoz jól illik a rizs, bulgur, quinoa, vagy tortillába is töltheted. Házi tortilla receptet itt találsz.