Ennek a receptnek az ötletét a baconbe tekert máj adta, amit aszalt szilvával is szoktak készíteni. Miért ne lehetne ez a tölteléke a csirkemellnek? Így született meg a májjal aszalt szilvával töltött csirkefonat, ami egy igazán látványos, különleges recept és még pénztárcabarát is.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé, (kb. 50 dkg)
- 4 db csirkemáj
- 8 db aszalt szilva
- 4 szelet bacon
- só
- bors
- majoranna
- olaj
Májjal aszalt szilvával töltött csirkefonat recept:
1 Vágj 4 szeletet a csirkemellből, és hosszában vágd be, úgy, hogy a tetején egyben maradjon.
2. Sózd és borsozd a csirkemelleket.
3. Vágd félbe a bacon szeleteket.
4. Tisztítsd meg a csirkemájat és vágd négy darabra.
5. Tegyél egy darab májat egy baconre, szórd meg frissen őrölt borssal és majorannával. Tegyél rá egy aszalt szilvát, és tekerd fel. Készítsd el a többi baconbe tekert májat is, egy csirkemellhet két darabra lesz szükség.
6. Fogj egy baconbe tekert májat, és fond köré a csirkemellet, majd még egy baconbe tekert májat is helyezz oda, a csirkemell végeit pedig rögzítsd egy hústűvel vagy fogpiszkálóval.
7. Olajozz ki vékonyan egy tepsit, és helyezd el rajta a májjal aszalt szilvával töltött csirkefonatokat.
8. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 30 percig.
Jól illik hozzá a krumplipüré, majonézes krumplisaláta, franciasaláta, kukoricasaláta.