Aszalt gyümölcsökkel magokkal töltött csirkemell

aszalt gyümölcsökkel magokkal töltött csirkemell

Ennek a receptnek az ötletét egy kedvelt mexikói étel, a „lomo relleno” adta, ami egy töltött karaj és gyakran készítik karácsonyra. Sok változata van dióval, magvakkal, aszalt gyümölcsökkel szokták a húst megtölteni. Ez alapján készült ez az aszalt gyümölcsökkel, magokkal töltött csirkemell.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé, kb. 50 dkg
  • 4 szelet bacon
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 marék durvára vágott magvak dió, mandula
  • 3 marék aszalt gyümölcs (aszalt szilva, aszalt barack, vörösáfonya, mazsola, ami van otthon)
  • 1 kisebb alma
  • olaj
  • 1 teáskanál provence fűszerkeverék (vagy rozmaring)
  • bors

Páchoz:

Aszalt gyümölcsökkel magokkal töltött csirkemell recept:

1 Először a tölteléket készítsd el. Ehhez darabold fel a bacont, és aprítsd fel a hagymát.

2. Vágd durvára a magvakat.

3. Darabold fel az aszalt gyümölcsöket.

4. Hámozd meg az almát és vágd kis kockákra.

5. Egy serpenyőben egy kevés olajon süsd meg a bacont és a hagymát.

6. Keverd hozzá a magokat és aszalt gyümölcsöket, és süsd tovább.

7. Add a töltelékhez az almát és a provence fűszekeveréket, főzd még kicsit, majd tedd félre és hűtsd ki.

8. Közben szeleteled fel a csirkemellet és klopfold ki, hogy nagyjából egyenlő vastagságú legyen mindenhol. Sózd és borsozd a csirkemell szeletek mindkét oldalát.

9. Készítsd el a pácot, facsard a narancsot egy tálba, keverd hozzá a mézet és a fajitas fűszerkeveréket.

10. Terítsd ki egy nagy darab alufóliát, amibe majd bele tudod csomagolni a csirkeroládot, és kend meg vékonyan olajjal.

11. Kend meg a csirkemell szeletek egyik oldalát a páccal, és helyezd az alufóliára, a pácolt felével lefelé. Úgy rakosgasd egymás mellé a csirkemell szeleteket, hogy nagyjából egybefüggő legyen. Ahol összeérnek, kicsit össze is klopfolhatod, úgy jobban összeáll. Ebből a mennyiségből egyszerűbb, ha két roládot készítesz, könnyebb úgy dolgozni vele, és a sütőbe is jobban befér.

12. Kend meg a páccal a csirkemell szeletek tetejét is.

13. Halmozd a tölteléket a csirkemellre, és a fólia segítségével óvatosan tekerd fel, a két végét csomagold össze, mint egy szaloncukrot.

töltött csirkemell összeállítása

14. Tedd a csirkeroládot egy tepsibe, önts alá egy kevés vizet, és 180 fokos sütőben süsd kb. 20-30 percig.

töltött csirkerolád sütése

15. Óvatosan vedd le a fóliát a csirkemellről és fólia nélkül is süsd, hogy szépen megpiruljon.

töltött csirkerolád egyben

Szeletelés előtt pihentesd kicsit.

Aszalt gyümölcsökkel magokkal töltött csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Aszalt gyümölcsökkel magokkal töltött csirkemell, mexikói karácsonyi recept újragondolt változata, látványos, finom recept.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: mexikói

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók: