A kacsamájjal töltött csirkemell pármai sonkába tekerve egy igazán különleges, ünnepi étel, annyira, hogy nálunk ez volt a karácsony esti vacsora, és nem csalódtunk benne.
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé (kb 50 dkg)
- 30 dkg hízott kacsamáj
- 8 szelet pármai sonka
- só
- frissen őrölt bors
- 2 db alma
- rozmaring
Kacsamájjal töltött csirkemell pármai sonkába tekerve elkészítése:
1 Szeleteld fel a csirkemellet, és nyisd ki pillangó szerűen, sózd és borsozd mindkét oldalát.
2. Szeleteled fel a hízott kacsamájat.
3. Melegíts fel jó forrróra egy tapadásmentes serpenyőt, és süsd elő 1-1 percig a kacsamáj mindkét oldalát.
4. Sózd, borsozd a májat és helyezd a csirkemell szeletekre.
5. Göngyöld fel a csirkemellet, és tekerd be pármai sonkába. Nálam 2 szelet pármai sonka kellett egy tekercshez.
TIPP
Olyan pármai sonkát vásárolj, ahol a szeletek egy fóliával el vannak választva. Én sajnos nem ilyet vettem, és alig lehetett a szeleteket szétválasztani egymástól, el is szakadtak.
6. A májból kisült zsírban pirítsd körbe a a csirkeroládokat, majd tedd egy hőálló edénybe.
7. Tedd a kacsamájjal töltött csirkemell tekercseket 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig.
8. Amíg sül a csirkemell, szeletelj fel két almát ujjnyi vastag szeletekre, vágd ki a közepén a csutkáját, és süsd meg mindkét oldalát a kacsamáj zsírjában és szórd meg rozmaringgal.
9. A kacsamájjal töltött csirkemellet tálald a sült almával, mi zelleres krumplipürével ettük, de sima krumplipürével is finom.