Kínai édes savanyú csirke ananásszal

kínai édes savanyú csirke ananásszal

A kínai édes-savanyú csirke, sokak kedvence otthon is könnyen elkészíthető. Egy ráérősebb napon mindenképpen érdemes nekilátni, az eredmény izgalmasan finom lesz!

Kínai édes savanyú csirke hozzávalók:

4 adaghoz

  • 25 dkg rizs
  • 2 db csirkemell
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 doboz ananász
  • 7 evőkanál almaecet
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db hagyma
  • 2 db paprika

Kínai édes savanyú csirke ananásszal elkészítése:

Előkészítési idő: kb. 25 perc, főzési idő: kb. 30 perc

Nehézség: normál

1.Főzzük meg a rizst kétszeres mennyiségű sós vízben.

2. A csirkemell filét mossuk meg, vágjuk darabokra.

3. Egy tálkában verjük fel a tojást kis sóval és borssal, egy másikba szórjunk étkezési keményítőt. Forrósítsunk kevés olajat egy serpenyőben. Forgassuk a csirkemell darabokat először a keményítőbe, majd a tojásba úgy, hogy minden oldalukat fedje a bevonat.

4. Süssük körbe a csirkemell darabokat minden oldalukon. Szedjük tányérra és tegyük félre.

5. Öntsük le az ananász levét egy tálkába.

6. A szószhoz keverjük össze az ecetet cukorral, sóval, szójaszósszal, olajjal és ketchup-pal.

7. Hámozzuk meg a hagymát, felezzük el és vágjuk vékony szeletekre. Süssük meg a fennmaradt olajon. A paprikákat is vágjuk darabokra, adjuk az ananásszal együtt a hagymához. Süssük együtt kb. 5 percig.

8. Adjuk hozzá a szószt és közepes lángon forraljuk együtt további 3 percig.

9. Közben keverjünk el 2 ek. keményítőt kb. 80 ml ananászlével és öntsük a serpenyőbe. Forraljuk össze az öntetet.

10. Tegyük vissza a húst a serpenyőbe, melegítsük fel a zöldséges öntettel.

11. Az édes savanyú csirke tálalásához tegyünk rizst a tányérra, rá a csirkemell darabokat és a többit, öntsünk rá némi szószt.

Jó étvágyat!

A recept eredetileg a kotkodakonyhaja.hu blogon jelent meg, és a szerző engedélyével lett publikálva.

Kínai édes savanyú csirke ananásszal ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Kínai édes savanyú csirke ananásszal - sokak kedvence otthon is könnyen elkészíthető, és pont olyan lesz, mint a kínai étteremben!

Nemzeti konyha: KÍNAI

Előkészítési idő: PT25M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT55M

Hozzávalók: