A kínai édes-savanyú csirke, sokak kedvence otthon is könnyen elkészíthető. Egy ráérősebb napon mindenképpen érdemes nekilátni, az eredmény izgalmasan finom lesz!
Kínai édes savanyú csirke hozzávalók:
4 adaghoz
- 25 dkg rizs
- 2 db csirkemell
- 1 db tojás
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 1 doboz ananász
- 7 evőkanál almaecet
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál olaj
- 1 db hagyma
- 2 db paprika
Kínai édes savanyú csirke ananásszal elkészítése:
Előkészítési idő: kb. 25 perc, főzési idő: kb. 30 perc
Nehézség: normál
1.Főzzük meg a rizst kétszeres mennyiségű sós vízben.
2. A csirkemell filét mossuk meg, vágjuk darabokra.
3. Egy tálkában verjük fel a tojást kis sóval és borssal, egy másikba szórjunk étkezési keményítőt. Forrósítsunk kevés olajat egy serpenyőben. Forgassuk a csirkemell darabokat először a keményítőbe, majd a tojásba úgy, hogy minden oldalukat fedje a bevonat.
4. Süssük körbe a csirkemell darabokat minden oldalukon. Szedjük tányérra és tegyük félre.
5. Öntsük le az ananász levét egy tálkába.
6. A szószhoz keverjük össze az ecetet cukorral, sóval, szójaszósszal, olajjal és ketchup-pal.
7. Hámozzuk meg a hagymát, felezzük el és vágjuk vékony szeletekre. Süssük meg a fennmaradt olajon. A paprikákat is vágjuk darabokra, adjuk az ananásszal együtt a hagymához. Süssük együtt kb. 5 percig.
8. Adjuk hozzá a szószt és közepes lángon forraljuk együtt további 3 percig.
9. Közben keverjünk el 2 ek. keményítőt kb. 80 ml ananászlével és öntsük a serpenyőbe. Forraljuk össze az öntetet.
10. Tegyük vissza a húst a serpenyőbe, melegítsük fel a zöldséges öntettel.
11. Az édes savanyú csirke tálalásához tegyünk rizst a tányérra, rá a csirkemell darabokat és a többit, öntsünk rá némi szószt.
Jó étvágyat!
A recept eredetileg a kotkodakonyhaja.hu blogon jelent meg, és a szerző engedélyével lett publikálva.