Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a kelbimbós csirkemell receptet. A kelbimbónak elég jellegzetes, kicsit kesernyés íze van, és gyakran készítik baconnel, ami sós, és valahogy nekem mindig hiányzott valami édes melléjük, ami egyensúlyba hozná az ízeket. Ezért ebbe a receptbe a kelbimbó és a sajt mellé becsempésztem egy kis édes barack befőttet. Nem csak nekem jött be, hanem a családnak is! Remélem neked is ízleni fog!
Kelbimbós csirkemell hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 30 dkg kelbimbó
- 6 szelet bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 db barack befőtt
- olaj
Kelbimbós csirkemell elkészítése:
1.Főzd meg a kelbimbót, de maradjon roppanós, ne főzd túl.
2. Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
3. Reszeld le a sajtot.
4. Kockázd fel a bacont.
6. Egy kevés olajban süsd meg a bacon kockákat, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
7. Vágd félbe az előfőzött, jól lecsöpögtetett kelbimbókat, és pirítsd meg őket kicsit a bacon zsírjában, majd tedd őket félre.
8. Ha szükséges, pótold az olajat a serpenyőben, és süsd meg a csirkemell szeleteket.
9. Tedd a csirkemell szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
10. Tegyél a csirkemellekre egy kis bacon kockát.
11. Tegyél a csirkemellekre a kelbimbót, és közé felkockázott barack befőttet.
12. Szórd meg őket reszelt sajttal.
13. Tedd a kelbimbós csirkemelleket a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 10-15 percig, míg a sajt rá nem olvad.