Fokhagymás zöldfűszeres csirkemell egy könnyed ízletes recept, amit gyorsan el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- só
- bors
- 1,5 dl fehérbor
Zöldfűszeres csirkemell páchoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom héja (kezeletlen citrom)
- 1 teáskanál provence fűszerkeverék
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- olívaolaj
Fokhagymás zöldfűszeres csirkemell recept:
1 A fokhagymás zöldfűszeres csirkemellhez első lépésként szeleteld fel a csirkemellet, ha szükséges klopfold ki kicsit, hogy nagyjából egyforma vastagságúak legyenek a szeletek, és fűszerezd sóval és borssal.
2. Készítsd el a zöldfűszeres csirkemell pácot, ehhez tedd egy kis tálba a provence és toscana fűszerkeveréket, keverd hozzá a reszelt citromhéjat, fokhagymát, és öntsd fel egy kevés olívaolajjal.
3. Kend meg a csirkemell szeleteket a zöldfűszeres páccal. A legjobb, ha pihentetni tudod legalább egy fél órát, hogy a pác átjárja a húst, de ha nincs időd, akkor egyből sütheted.
4. Melegíts olajat egy serpenyőben, és nagy lángon süsd meg a csirkemell mindkét oldalát, kb. 5-5 percig.
5. Öntsd fel a fehérborral, és fedő alatt, közepes lángon párold a zöldfűszeres csirkemellet kb. 10 percig.
6. Fordítsd meg a csirkemellet és fedő nélkül süsd tovább, míg a leve el nem fő.
7. El is készült a zöldfűszeres csirkemell, én krumplipürével tálaltam, de készíthetünk mellé salátát is.