A saláták könnyű ételek amelyeket vacsorára is nyugodtan elkészíthetünk, de akár ebédre is magunkkal vihetünk, könnyű mégis laktató ételek.
Milyen csirkés salátás recepteket ismerünk?
Az alábbiakban ilyen finomságokat mutatunk be, valamint eláruljuk azt, hogyan készíthetőek el. Kitérünk arra, hogy salátahűtők többféle méretben elérhetők az interneten, a salátahűtők ára a webáruházban megtalálható, így többé nem lehet gond a saláták előkészítése sem.
Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg kéksajt
10 db koktélparadicsom
25 dkg csirkemell
1 db avokádó
15 dkg salátakeverék
0,5 db citrom
4 ek olívaolaj
0,5 tk méz
só
frissen őrölt bors
A csirkemellet sós vízben 15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és lehűtjük. Ugyanebben a vízben megfőzzük a tojásokat is, 5 percnél tovább ne főzzük, megpucoljuk. Az avokádót meghámozzuk, félbevágjuk, a magját kivesszük és a fél cm vastag szeletekre vágjuk a gyümölcsöt. A kihűlt csirkemellet is felszeleteljük 1 cm-es csíkokra. A citrom levét a mézzel kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk. A salátát beleforgatjuk, majd négyfelé osztjuk. A többi hozzávalót is kiadagoljuk, majd pirítóssal vagy bagettel fogyasztjuk.
Hozzávalók:
2 db tojássárgája
2 tk dijoni mustár
2 db szardellafilé
4 gerezd fokhagyma
3 ek citromlé
1 ek parmezán
1 dl olívaolaj
1 tk Worchester-szósz
só
ecet
2 fej római saláta
20 dkg koktélparadicsom
2 db csirkemellfilé
4 szelet toast kenyér
0,5 dl olaj
Az eredeti cézár saláta elkészítéséhez a tojások sárgáját a mustárral, a szardellefilével, a gerezd zúzott fokhagymával, a citromlével és a reszelt parmezánnal pürésítjük közben cseppenként hozzáadjuk a fél deci olívaolajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. A Worchester-szósszal, sóval, borssal ízesítjük. A saláta leveleket szétbontjuk, falatnyi darabokra tépkedjük, majd tálba tesszük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk és a salátához tesszük. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk majd 3 cl felforrósított olajon, közepes lángon pirosra sütjük. Egy másik serpenyőben felforrósítunk 2 cl olajat. A megmaradt fokhagymát megsütjük, majd ezen az olajon megpirítjuk a felkockázott kenyeret. A salátát és a paradicsomot tányérra tesszük, ráhalmozzuk a pirított csirkemellet, meglocsoljuk az öntettel és meghintjük a kenyérkockákkal és néhány parmezánforgáccsal.
Hozzávalók:
1 db csirkemellfilé
sültcsirke- fűszerkeverék
0,25 fej vörös káposzta
2 közepes cékla
2 db nagy sárgarépa
1 fej lilahagyma
2 ek mustár
100 ml light majonéz
natúr joghurt
só
bors
méz
1 csokor kapor
olaj
A csirkemellet apróra kockázzuk és a fűszerkeverékkel ízesítjük. A káposztát lereszeljük.
A céklát és a répát is reszeljük le, a hagymát négyfelé vágjuk majd felszeleteljük. A mustárt, a majonézt sóval, borssal, mézzel és a finomra vágott kaporral ízesítjük majd keverjük össze a reszelt zöldségekkel. Olajat hevítünk és süssük meg rajta a fűszeres csirkefalatokat és a salátához adjuk.
Összegezve
A csirkéből és a salátából a legegészségesebb és kalóriaszegényebb ételek készíthetők, zöldségekkel. Gyorsan elkészül és általában mindenkinek a kedvencei közé tartoznak.