Fokhagymás joghurtos csirkemell serpenyőben egy egyszerű de mégis nagyon finom étel. A joghurtos páctól igazán szaftos és különleges lesz a csirkemell.
Fokhagymás joghurtos csirkemell hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé
- 150 g natúr joghurt (3 %-os)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál só
- frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Fokhagymás joghurtos csirkemell elkészítése:
1.Először a fokhagymás joghurtos pácot készítsd el. Öntsd a joghurtot egy tálba, reszeld bele a fokhagymát, ad hozzá az olívaolajat, sót, borsot, és keverd simára.
2. Szeleteld fel a csirkemellet.
3. Tedd a csirkemell szeleteket a fokhagymás joghurtos pácba, keverd össze. Takard le egy fóliával és tedd a hűtőbe legalább egy órára, de akár előző nap is elkezdheted a pácolást.
4. Melegíts egy serpenyőben egy kevés olajat és közepes lángon süsd meg a fokhagymás joghurtos csirkemellet.
Sütőben is el lehet készíteni, de serpenyőben készítve szerintem finomabb, mert így a joghurtos pác karamellizálódik a húson, és jobban is néz ki.
Ez így egy könnyed fogás, ha salátával, vagy zöldségkörettel tálalod, akkor diétás ebéd vagy vacsora lehet belőle.
A sült krumpli és a rizs is jól illik hozzá.