A favágó szeletet eredetileg sertésből szokták készíteni, de a csirkemell favágó módra legalább ugyanolyan finom, egy magyaros, laktató, kevésbé ismert, ennek ellenére mégis szuper fogás, amit villámgyorsan el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 4 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 4 db tojás
- 4 evőkanál vaj
- 2 nagy csipet majoránna
- só
- bors
Favágó csirkemell elkészítése:
1 Készíts 4 szeletet a csirkemellből, klopfold ki kicsit, sózd és borsozd.
2. Kockázd fel a kolozsvári szalonnát.
3. Vágd félbe a vöröshagymát és karikázd fel, a fokhagymát aprítsd fel.
4. Melegíts fel 2 evőkanál vajat egy serpenyőben és süsd meg benne a csirkemell szeleteket, majd tedd félre.
5. Tedd a serpenyőbe a maradék 2 evőkanál vajat, és süsd meg benne a kolozsvári szalonnát.
6. Amikor kezdi kiengedni a zsírját a szalonna, add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát, fűszerezd majorannával és pirítsd tovább kevergetve pár percig, majd halmozd a hagymás ragut a csirkemell szeletekre.
7. Süsd meg a tükörtojásokat is a serpenyőben, és tegyél egy-egy tükörtojást a favágó csirkemellek tetejére.
8. A favágó csirkemellhez jól illik a rizs, sült krumpli, petrezselymes krumpli, krumplipüré is.
Próbáld ki a favágó levest is!
.