Cukkinis csirkemell ragu nyárias és magyaros ízvilágú étel.
Cukkinis csirkemell ragu hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 50 dkg cukkini
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
Cukkinis csirkemell ragu elkészítése:
1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd meg.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Kockázd fel a paradicsomot és paprikát.
4. Melegítsd fel a zsiradékot, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Add hozzá a csirkemellet, és pirítsd fehéredésig.
6. Húzd le a tűzről és add hozzá a fűszerpaprikát, felkockázott paradicsomot, paprikát, keverd el, és öntsd fel egy kevés vízzel. Tedd vissza a tűzre, és közepes lángon főzd. Ha elfőné a levét, akkor mindig csak kevés vizet adjál hozzá.
7. Amíg fő a csirkemell, addig készítsd elő a cukkinit. Mosd meg jó alaposan, vágd le a két végét, szelelted fel kb. fél centis karikákra, és a karikákat negyedeld.
8. Amikor már majdnem puhára főtt a csirkemell, keverd hozzá a cukkinit, és főzd még pár percig. A cukkininek nem kell sok idő, és nem jó túlfőzni.
Akár önmagában is fogyasztható így diétás étel, ami a paleo és ketogén diétába is beilleszthető. De nagyon finom a cukkinis csirkemell ragu rizzsel, nokedlivel, tésztával is.