A csirke fajitas az egyik legnépszerűbb mexikói étel, amit otthon házilag is könnyedén el tudsz készíteni, parti ételnek is kiváló.
Csirke fajitas hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 1 db lilahagyma
- 1/2 db piros kaliforniai paprika
- 1/2 db sárga kaliforniai paprika
- 1/2 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db lime
- 1/2 csokor koriander vagy petrezselyem
- olívaolaj, ha paleósra akarod, akkor kókuszolaj vagy zsír
Fajitas fűszerkeverékhez:
- 1 teáskanál chili por
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fokhagyma por
- 1/2 teáskanál oregano
- 1/2 teáskanál római kömény
- 1/4 teáskanál őrölt bors
Csirke fajitas recept:
1.Csíkozd fel a csirkemellet.
2. Készítsd el a fajitas fűszerkeveréket, ehhez keverd össze a fűszereket, chili port, fokhagyma port, oreganot, római köményt, őrölt borsot.
3. Szórd a csirkemell csíkokra a fajitas fűszerkeveréket, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal és keverd össze.
Fedd le fóliával és tedd a hűtőbe legalább fél órára.
4. Csíkozd fel a kaliforniai paprikákat, és a lilahagymát.
5. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat és tedd bele a paprikákat és a hagymát és pirítsd meg.
6. Ha a zöldségek megpirultak, vedd ki őket a serpenyőből. Ha szükséges, tegyél még kevés olajat a serpenyőbe.
7. Tedd a csirkemell csíkokat a serpenyőbe, és pirítsd meg őket.
8. Ha megpirultak a csirkemell csíkok, tedd vissza a serpenyőbe a zöldségeket. Valamennyi levet fognak ereszteni, azt is öntsd bele a serpenyőbe, és facsard hozzá a lime levét is.
9. Pirítsd össze, ez már csak pár perc, legvégül add a csirke fajitashoz az apróra vágott koriandert vagy petrezselymet.
Csirke fajitas tálalása:
A csirke fajitast eheted magában egytálételként.
Vannak akik tésztával eszik, bár ez a változat már elég távol van a mexikói konyhától.
Mexikóban a fajitast tortillába töltik, és a tortillába kerül még saláta, tejföl, salsa, esetleg guacamole is.
Tortilla receptet itt találsz.
Bárhogy is fogyasztod a csirke fajitast mindig frissen, forrón tálald, mert úgy a legfinomabb.