Cacciatore – olasz csirkepörkölt

cacciatore csirkemell tésztával

Csirke cacciatore, az olaszok kedvelt csirkepörköltje. A cacciatore jelentése vadász, tehát szó szerint azt jelenti, hogy csirke vadász módra. Egy olaszos ízvilágú szaftos étel, amit gyorsan az asztalra varázsolhatunk.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db darabolt paradicsom konzerv (40 dekás)
  • 4 dkg fekete olívabogyó
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál toscana fűszerkeverék
  • olívaolaj
  • bors

Cacciatore csirkemell elkészítése:

1 A cacciatorehoz csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Kockázd fel a kaliforniai paprikát.

4. Szeleteld fel a gombát.

5. Melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a csirkemell csíkokat, majd vedd ki őket az edényből.

6. Tedd az edénybe a felaprított vöröshagymát és paprikát, sózd meg és pirítsd együtt.

7. Add hozzá a fokhagymát, pirítsd tovább kb. fél percig.

8. Add a hagymához a gombát és pirítsd tovább.

9. Ha a zöldségek lepirultak, öntsd fel a borral és keverd át, hogy feloldja az edény aljáról a pörzsanyagokat.

10. Add hozzá a paradicsomkonzerveket is.

11. Sózd, borsozd, fűszerezd a toscana fűszerkeverékkel.

12. Ha összeforrt a szósz, tedd bele az elősütött csirkemell csíkokat.

13. Főzd tovább a cacciatoret, míg a szósz be nem sűrűsödik, és a csirke meg nem puhul.

14. Végül keverd az olívabogyókat hozzá.

15. A csirkemell cacciatoret főtt tésztával vagy polentával szokták tálalni.

Cacciatore - olasz csirkepörkölt ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Csirke cacciatore, az olaszok kedvelt csirkepörköltje. Egy olaszos ízvilágú szaftos étel, amit gyorsan az asztalra varázsolhatunk.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: olasz

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: