Burgundi csirke

burgundi csirke

Boeuf Bourguignon, azaz burgundi marha az egyik legismertebb francia étel.  Vörösboros zöldséges marhararaguról van szó, ami isteni finom, de kicsit időigényes elkészíteni. Ha szeretnéd ugyanazt az ízvilágot, de gyorsabban és könnyedebben, akkor próbáld ki a burgundi csirkét.

Burgundi csirke hozzávalók:

4 adaghoz

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 2 db sárgarépa
  • 20 db gyöngyhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál sűrített paradicsom
  • 2 szelet bacon
  • 1 babérlevél
  • 1 nagy csipet kakukkfű
  • 1 nagy csipet provance fűszerkeverék
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1,5 dl alaplé

Burgundi csirke elkészítése:

1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.

2. Darabold fel a gombát és sárgarépát.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.

4. Kockázd fel a bacont.

5. Melegíts egy kevés olajat, és süsd meg benne a bacon kockákat, majd vedd ki az edényből.

6. Tedd az edénybe a csirkemell kockákat, és süsd őket barnulásig, majd vedd ki az edényből és tedd félre.

7. Ha szükséges, pótold az olajat, majd tedd bele a vöröshagymát és gombát, és párold 2-3 percig.

8. Add hozzá a csirkét, bacont, répát, fokhagymát, sűrített paradicsomot, gyöngyhagymát és keverd át.

9. Öntsd fel a vörösborral és az alaplével.

10. Add a burgundi csirkéhez a fűszereket, babérlevelet, kakukkfüvet, rozmaringot.

11. Alacsony lángon fedő alatt főzd kb. 20 percig, míg be nem sűrűsödik.

burgundi csirke lábosban

Krumplipürével ettük, ami nagyon jól passzol hozzá, de gyakorlatilag bármilyen olyan körettel lehet enni, amit marhapörkölt mellé adnánk.

Ha szereted a francia recepteket, próbáld ki a provence-i csirkemellet is!

Burgundi csirke ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Burgundi csirke, a híres francia vörösboros marhapörkölt, a Boeuf Bourguignon csirkéből készült változata. Próbáld ki Te is, imádni fogod!

Típus: főétel

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT15M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT45M

Hozzávalók: