Brassói csirkemell

brassói csirkemell

A brassói aprópecsenye eredetileg sertéshúsból készül, de csirkemellből is lehet finom brassóit készíteni. Ha azt szeretnéd, hogy a csirke brassói igazán szaftos és ízletes legyen, akkor mindenképpen füstölt szalonnával készítsd. Ha kicsit diétásabbra szeretnéd, akkor a füstölt szalonna helyett használhatsz olajat, de akkor füstölt pirospaprikával ízesítsd, és akkor a füstös íz megmarad.

Csirke brassói hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kg krumpli
  • olaj a sütéshez

Brassói csirkemell elkészítése:

1 Pucold meg és kockázd fel a krumplit, kb. 1,5-2 cm-es kockákra.

2. Melegíts olajat, és bő olajban süsd meg a burgonyát, csöpögtesd le róla a zsiradékot és tedd félre.

3. Amíg sül a krumpli, kockázd fel a csirkemellet, ugyanakkora méretűre, mint a krumplit.

4. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

5. Kockázd fel a szalonnát, tedd egy serpenyőbe vagy lábosba, és kezdd el lassan melegíteni, hogy a szalonna zsírja kiolvadjon.

6. Amikor a szalonna már üveges, add hozzá a vöröshagymát és párold üvgesre.

7. Add a hagymához a felkockázott csirkemellet és süsd fehéredésig.

8. Add a csirkéhez a pirospaprikát, sót, borsot, és a zúzott fokhagymát és keverd össze.

9. Önts alá egy kevés vizet, és fedő alatt párold puhára a csirkemellet.

10. A végén add hozzá a majorannát is.

11. Ha szükséges, pótold a vizet, a lényeg, hogy szaft is legyen a hússal.

12. Keverd össze az előzőleg kisütött krumplival a szaftos húst, és már kész is a brassói csirkemell!

Frissen tálald, savanyúság vagy tejfölös uborkasaláta jól illik hozzá.

Brassói csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

A brassói aprópecsenye eredetileg sertéshúsból készül, de csirkemellből is lehet finom brassóit készíteni. Ha azt szeretnéd, hogy a csirke brassói igazán szaftos és ízletes legyen, akkor mindenképpen füstölt szalonnával készítsd. Ha kicsit diétásabbra szeretnéd, akkor a füstölt szalonna helyett használhatsz olajat, de akkor füstölt pirospaprikával ízesítsd, és akkor a füstös íz megmarad.

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók:

Szerkesztő Értékelése:
5