Ha kevés munkával szeretnél készíteni egy ízletes, szaftos csirkemellet, ami rengetegféle módon felhasználhatsz, készíts baconbe tekert csirkemellet. A munka nagy részét a sütő elvégzi.
Baconbe tekert csirkemell sütőben hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé (20-25 dkg)
- 4 szelet bacon
- só
- bors
- 1 teáskanál zsír vagy olaj
Baconbe tekert csirkemell elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A csirkemellet vágd négy darabra a képen látható módon.
3. Sózd és borsozd a csirkemell csíkokat, de vedd számításba, hogy a bacon is sós.
4. Tekerd baconbe a csirkemell csíkokat
5. Kenj ki vékonyan egy tepsit zsírral vagy olajjal, és helyezd el benne a baconbe tekert csirkemell csíkokat. Nem kell túl sok zsiradék, mert a baconből is fog kisülni.
6. Süsd a baconbe tekert csirkemelleket kb. 40 percig 180 fokon.
Hogyan fogyaszd a baconbe tekert csirkemellet?
Nagy előnye, hogy nem csak melegen de hidegen is fogyaszthatod, így vendégvárónak, bulikra is jó választás. Főételként különféle köretekkel tálalhatod, például rizs, krumpli, zöldségköret, de főzelék feltétnek is kiváló.
Ha különlegesebbre szeretnéd a receptet, próbáld ki a baconnel fonott csirkemellet is.