Baconos csirkemell torta az egyik legkedveltebb rakott csirkemell, látványos, szaftos, ünnepekre, vendégvárónak is kiváló. Nem csak melegen, hanem hidegen is lehet fogyasztani. Az egyik legkedveltebb karácsonyi csirkemell recept.
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg sajt
- 3 tojás
- 1 dl tejföl
- 20 dkg szeletelt bacon
- kevés finomliszt
- só
- bors
Baconos csirkemell torta őzgerincben elkészítése:
1.Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Tedd egy tálba a lisztet.
3. Üsd egy másik tálba a tojásokat, habard el, add hozzá a tejfölt, sót és keverd simára.
4. Reszeld le a sajtokat, és keverd össze.
5. Rakj ki bacon szeletekkel egy őzgerinc formát, úgy hogy a szélei lelógjanak, amivel majd be tudod takarni a csirkemell torta tetejét.
6. Forgasd meg a csirkemell szeleteket lisztben, majd a tojásos masszában, és rakd a sütőforma aljára.
7. Ha kiraktál egy réteget, szórd meg reszelt sajttal.
8. Ugyanígy készítsd el a többi réteget is, a legutolsó réteg reszelt sajt legyen.
9. Ha marad a tojásos masszából, azt öntsd rá.
10. Hajtsd be be a bacon szeleteket.
11. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
12. Takard le alufóliával a baconos csirkemell tortát, és süsd 45 percig.
13. Vedd le a fóliát és süsd még 15 percig.
14. Ha megsült a csirkemell torta, várd meg míg kihűl, mert ameddig meleg, nem lehet szeletelni. Ha kihűlt, borítsd ki az őzgerinc formából.