Tejfölös zöldbabos csirkemell egy kiadós, igazán laktató, magyaros, szaftos étel. A recept ötletét a baranyai zöldbabos csirke adta.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 25 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- 5 dl paradicsomlé (100 %-os)
- só
- bors
- 1 teáskanál tárkony
- 2 dl tejföl (20 %-os)
- 1 evőkanál liszt
- 0,5 dl étolaj
Tejfölös zöldbabos csirkemell recept:
1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Melegítsd fel egy edényben az olajat, add hozzá a felaprított vöröshagymát sózd meg és párold üvegesre.
4. Add a hagymához a felkockázott csirkemellet és pirítsd fehéredésig.
5. Öntsd fel a paradicsomlével.
6. Ha felforrt, add hozzá a fagyasztott zöldbabot, ettől le fog hűlni, ezért magas hőfokon főzd tovább, míg újra fel nem forr.
7. Ha újra felforrt, akkor vedd közepesre a hőfokot és add a felszeletelt kolbászt a zöldbabos csirkemellhez.
8. Amikor a csirkemell és a zöldbab is megpuhult, készítsd el a habarást, keverd simára a tejfölt a liszttel, és higítsd fel 1 dl forró vízzel. A hőkiegyenlítést vizzel és nem szafttal csináltam, mert eléggé elfőtt a leve.
9. Keverd a tejfölös habarást a zöldbabos csirkemellhez, és főzd még pár percig.
10. Add hozzá a tárkonyt, és ha szükséges még sót és borsot. Ha nagyon besűrűsödne, akkor egy kevés vizzel higíthatod.
11. A tejfölös zöldbabos csirkemellhez jól illik a párolt rizs, tésza köret, de van aki csak friss kenyérrel fogyasztja.
Próbáld ki ezeket a zöldbabos recepteket is: