Tejszínes zöldborsós csirkemell tésztával egy gyorsan elkészíthető, isteni finom, szaftos egytálétel.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 50 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejszín 30 %-os
- 1 db tejszínes tömlős krémsajt (10 dkg)
- só
- bors
- 0,5 dl olaj
- 40 dkg masni tészta
Tejszínes zöldborsós csirkemell tésztával recept:
1 Forralj egy fazékban vizet a tészta főzéséhez.
2 Amíg melegszik a víz, csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
4. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben és süsd aranybarnára a csirkemell csíkokat, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
5. Vedd közepesre a hőfokot a serpenyő alatt, tedd az olajba a felaprított hagymát, sózd meg és párold üvegesre.
6. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd kicsit együtt, de vigyázz, meg ne égjen!
7. Öntsd fel kb. 1 dl vízzel, és főzd tovább, míg a víz nagyjából el nem párolog, így a hagyma szépen meg fog puhulni.
8. Vedd magasra a hőfokot, és add a hagymához a fagyasztott zöldborsót.
9. Kevergetve pirítsd pár percig, majd öntsd fel egy kevés forró vízzel.
10. Tedd az elősütött csirkemellet is a serpenyőbe.
11. Ha felforrt, alacsony lángon főzd, míg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak.
12. Keverd a tejszínt és a krémsajtot a zöldborsós csirkemell raguhoz, sózd, borsozd.
13. Ha felforrt a főzővíz, sózd meg, és főzd meg benne a tésztát a csomagoláson található instrukció szerint. Figyelj rá, hogy ne főzd túl.
14. Szűrd le a tésztát és keverd tejszínes zöldborsós csirkéhez.
15. Ha esetleg túl sűrű lenne a szaftja, akkor higíthatod a tészta főzővizével.
Tippek a tejszínes zöldborsós csirkéhez:
Ízesítheted zöldfűszerekkel, például friss petrezselyemmel, toscana vagy provence fűszerkeverékkel is.