Tejszínes zöldborsós csirkemell tésztával

tejszínes zöldborsós csirkemell tésztával

Tejszínes zöldborsós csirkemell tésztával egy gyorsan elkészíthető, isteni finom, szaftos egytálétel.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg  zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejszín 30 %-os
  • 1 db tejszínes tömlős krémsajt (10 dkg)
  • bors
  • 0,5 dl olaj
  • 40 dkg masni tészta

Tejszínes zöldborsós csirkemell tésztával recept:

1 Forralj egy fazékban vizet a tészta főzéséhez.

2 Amíg melegszik a víz, csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.

4. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben és süsd aranybarnára a csirkemell csíkokat, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

5. Vedd közepesre a hőfokot a serpenyő alatt, tedd az olajba a felaprított hagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd kicsit együtt, de vigyázz, meg ne égjen!

7. Öntsd fel kb. 1 dl vízzel, és főzd tovább, míg a víz nagyjából el nem párolog, így a hagyma szépen meg fog puhulni.

8. Vedd magasra a hőfokot, és add a hagymához a fagyasztott zöldborsót.

9. Kevergetve pirítsd pár percig, majd öntsd fel egy kevés forró vízzel.

10. Tedd az elősütött csirkemellet is a serpenyőbe.

11.  Ha felforrt, alacsony lángon főzd, míg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak.

12. Keverd a tejszínt és a krémsajtot a zöldborsós csirkemell raguhoz, sózd, borsozd.

tejszínes zöldborsós csirkemell ragu

13. Ha felforrt a főzővíz, sózd meg, és főzd meg benne a tésztát a csomagoláson található instrukció szerint. Figyelj rá, hogy ne főzd túl.

14. Szűrd le a tésztát és keverd tejszínes zöldborsós csirkéhez.

15. Ha esetleg túl sűrű lenne a szaftja, akkor higíthatod a tészta főzővizével.

Tippek a tejszínes zöldborsós csirkéhez:

Ízesítheted zöldfűszerekkel, például friss petrezselyemmel, toscana vagy provence fűszerkeverékkel is.

Tejszínes zöldborsós csirkemell tésztával ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Tejszínes zöldborsós csirkemell tésztával egy gyorsan elkészíthető, isteni finom, szaftos egytálétel.

Típus: tészta

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: