Zöldséges tarhonyás csirkemell szaftos, ízletes egytálétel, ebédre és vacsorára is kiváló.
Zöldséges tarhonyás csirkemell hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg vegyes zöldség (fagyasztott, az enyémben borsó, kukorica, répa, paprika volt)
- 15 dkg tarhonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- étolaj
Zöldséges tarhonyás csirkemell elkészítése:
1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát.
3. Melegíts fel egy kevés étolajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és párold üvegesre.
4. Add a csirkemellet a hagymához és kevergetve főzd fehéredésig.
5. Húzd le az edényt a tűzről, add hozzá a pirospaprikát és a fagyasztott zöldségeket, keverd össze.
6. Öntsd fel 2 dl vízzel és tedd vissza a tűzre.
7. Egy másik edényben melegíts egy kevés olajat, és pirítsd meg rajta a tarhonyát.
8. Add a pirított tarhonyát a zöldséges csirkéhez, sózd és borsozd.
9. Alacsony lángon, fedő alatt főzd a tarhonyás csirkemellet, míg a tarhonya készre nem fő, és a hús meg nem puhul.