Ha egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető és finom ebéd vagy vacsora receptet keresel, próbáld ki a tejszínes gombás csirkeragut!
Hozzávalók – tejszínes gombás csirkeragu:
2 adaghoz
- 20-25 dkg csirkemell (fél csirkemell)
- 25 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál provance fűszerkeverék (ha nincs, akkor kakukkfű)
- só
- frissen őrölt bors
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
Tejszínes gombás csirkeragu elkészítése:
1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.
2. Tisztítsd meg a gombát, és szeleteld fel.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
4. Melegítsd fel egy serpenyőben a vajat és az olajat.
5. Tedd bele a csirkemell kockákat és süsd aranybarnára őket, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
6. Tedd a vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg és párold üvegesre.
7. Add a hagymához a felszeletelt gombát és fokhagymát, és időnként megkevergetve fedő alatt főzd puhára.
8. Fűszerezd a gombát sóval, frissen őrölt borssal, és a provance fűszerkeverékkel.
9. Öntsd fel a tejszínnel, és tedd vissza a csirkemell kockákat a gombás raguba.
10. Főzd a tejszínes gombás csirkeragut még pár percig, míg kicsit be nem sűrűsödik.
Milyen köret illik a tejszínes gombás csirkeraguhoz?
Tálalhatod például rizzsel, nokedlivel, sült krumplival, tésztával, bulgurral.