Padlizsános csirkeragu egy gyorsan elkészíthető szaftos recept.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 db csirkemell filé (kb. 25-30 dkg)
- 1 db padlizsán (kb. 25-30 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db darabolt paradicsom konzerv
- só
- bors
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- 0,5 dl olaj
Padlizsános csirkeragu recept:
1 A padlizsános csirkeraguhoz először kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Kockázd fel a padlizsánt.
3. Aprítsd fel a fokhagymát.
4. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a csirkemellett, majd vedd ki a serpenyőből.
5. Ha szükséges pótold az olajat és fonnyaszd meg benne pár perc alatt a fokhagymát.
6. Add hozzá a padlizsán kockákat, és keverve rázogatva addig süsd, míg barnulni nem kezd. Közben fűszerezd kevés sóval.
7. Add a padlizsánhoz az elősütött csirkemellet.
8. Öntsd fel a paradicsom konzervvel.
9. Fűszerezd a provence fűszerkevérekkel és főzd míg a csirke meg nem puhul és a szósz be nem sűrűsödik.
10. Főtt tészta vagy párolt rizs illik hozzá.