Padlizsános csirkeragu

paradicsomos padlizsános csirkeragu tésztával

Padlizsános csirkeragu egy gyorsan elkészíthető szaftos recept.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 1 db csirkemell filé (kb. 25-30 dkg)
  • 1 db padlizsán (kb. 25-30 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db darabolt paradicsom konzerv
  • bors
  • 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
  • 0,5 dl olaj

Padlizsános csirkeragu recept:

1 A padlizsános csirkeraguhoz először kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Kockázd fel a padlizsánt.

3. Aprítsd fel a fokhagymát.

4. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a csirkemellett, majd vedd ki a serpenyőből.

5. Ha szükséges pótold az olajat és fonnyaszd meg benne pár perc alatt a fokhagymát.

6. Add hozzá a padlizsán kockákat, és keverve rázogatva addig süsd, míg barnulni nem kezd. Közben fűszerezd kevés sóval.

7. Add a padlizsánhoz az elősütött csirkemellet.

8. Öntsd fel a paradicsom konzervvel.

9. Fűszerezd a provence fűszerkevérekkel és főzd míg a csirke meg nem puhul és a szósz be nem sűrűsödik.

10. Főtt tészta vagy párolt rizs illik hozzá.

paradicsomos padlizsános csirkeragu serpenyőben

Padlizsános csirkeragu ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Padlizsános csirkeragu egy gyorsan elkészíthető szaftos recept. Készítsd el Te is ebédre vagy vacsorára!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: mediterrán

Recept Mennyisége: 2 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: