Ha kipróbálnál egy különlegesebb rántott hús receptet, készíts mustáros rántott csirkemellet!
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- mustár
- 2-3 db tojás
- 5 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só
- bors
- olaj vagy zsír a sütéshez
Mustáros rántott csirkemell készítése:
Előkészítés:
1 Tisztítsd meg a csirkemellet és vágd le róla a zsírosabb részeket. Egy jó éles késsel szeleteld fel a csirkemellet. Tegyél egy fóliát a csirkemell szeletekre, és óvatosan klopfold ki.
2. Sózd és borsozd a csirkemell szeleteket mindkét oldalát.
3. Kend meg mustárral is a csirkemellek mindkét oldalát.
4. Készítsd elő az alapanyagoat a panírozáshoz. Olyan méretű tányérokat/tálakat használj, amiben majd elférnek a csirkemell szeletek. Tedd a lisztet egy tálba.
5. Egy másik tálba üsd a tojásokat, sózd meg és egy villával habard el.
6. Harmadik tálba pedig a zsemlemorzsát rakd.
7. Panírozd be a csirkemell szeleteket, előszor forgasd meg a lisztben, a mustártól jobban fog rátapadni, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában.
8. Melegítsd fel a zsiradékot egy olyan edényben, aminek magasabb a fala. Ez lehet serpenyő is, de vannak, akik lábosban szeretik sütni a rántott csirkemellet, mert amikor fröcsög az olaj, akkor a magasabb fal a lábosban tartja.
9. Ellenőrizd le, hogy kellően felmelegedett-e a zsiradék, dobj egy szem zsemlemorzsát az olajba, ha elkezd sisteregni, akkor jó.
10. Óvatosan tedd a mustáros csirkemellet a zsiradékba, egyszerre csak annyit amennyi elfér.
11. Ha beleraktad a zsiradékba, hagyd békén, ha mozgatod, akkor a panír megsérülhet. A mustáros rántott csiremell sütési idje 4-6 perc, kb. 2-3 perc után fordítsd meg, és süsd míg aranybarnára nem sült.
12. A megsült mustáros rántott húst tedd rácsra, hogy a felesleges zsiradék le tudjon csöpögni. Teheted konyhai papírtörlőre is, az is felszívja a zsiradékot, de ne hagyd rajta sokáig, mert az olajtól visszapuhul a bundája és nem lesz ropogós.