Laci pecsenye csirkemellből

fokhagymás laci pecsenye csirkemellből petrezselymes krumplival és kovászos uborkával

A Laci pecsenye egy egyszerű, kevés hozzávalóból elkészíthető, mégis finom magyaros étel.

Mi a Laci pecsenye?

Laci pecsenyének a gyors tüzön, paprikás zsírban sült tarját hívják, ebből is látszik, hogy az eredeti Laci pecsenye tarjából készül, de ezt az elkészítési módot csirkemellhez is fel lehet használni.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • bors

Páchoz:

  • 2 evőkanál sertészsír vagy kacsazsír
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma

Sütéshez:

  • 2-3 evőkanál sertészsír vagy kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

Laci pecsenye recept:

1 Szeleteld fel a csirkemellet, klopfold ki kicsit, sózd és borsozd.

2. Egy kisebb edényben melegítsd fel a zsírt, húzd le a tűzről, keverd hozzá a fűszerpaprikát, és reszelj bele 3 fokhagymát. Tedd vissza a tűzhelyre, és alacsony lángon párold pár percig. Fontos az alacsony hőfok, hogy meg ne égjen a fűszerpaprika és a fokhagyma.

3. Húzd le a tűzről és várd meg míg langyosra hűl, és egy ecset segítségével kend meg vele a csirkemell szeletek mindkét oldalát. Pihentesd a húst a pácban, addig elkészítheted a köretet. Akár egész éjszakára a pácban hagyhatod a húst, fóliával letakarva rakd a hűtőbe.

laci pecsenye pácolása

4. A fokhagymás Laci pecsenye sütéséhez először pucold meg a vöröshagymát és vágd négybe, és pucolj meg egy gerezd fokhagymát.

5. Melegítsd fel a zsírt egy serpenyőben, add hozzá a fokhagymát, majd, kb. 20 másodperc sülés után vedd ki.

6. Tedd a zsírba vöröshagymát, és azt is süsd 1-2 percig, majd vedd ki a serpenyőből.

7. Tedd a hagymás zsírba a bepácolt csirkemell szeleteket, és süsd pirosra mindkét oldalukat. Ha a húst hosszabb ideig pácoltad a hűtőben, akkor sütés előtt vedd ki a hűtőből, hogy ne hűtőhidegen kerüljenek a forró zsírba.

laci pecsenye sütése serpenyőben

8. A Laci pecsenyét frissen tálald jól illik hozzá a krumpli köret, például petrezselymes krumpli és kovászos uborka, és a sült hagymát is kínálhatod hozzá.

Még több magyaros csirkemell receptért kattints a linkre!

Laci pecsenye csirkemellből ⋆ Csirkemell-receptek.hu

A Laci pecsenye egy egyszerű, kevés hozzávalóból elkészíthető, mégis finom magyaros étel. Laci pecsenye recept csirkemellből serpenyőben.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: