A Laci pecsenye egy egyszerű, kevés hozzávalóból elkészíthető, mégis finom magyaros étel.
Mi a Laci pecsenye?
Laci pecsenyének a gyors tüzön, paprikás zsírban sült tarját hívják, ebből is látszik, hogy az eredeti Laci pecsenye tarjából készül, de ezt az elkészítési módot csirkemellhez is fel lehet használni.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- só
- bors
Páchoz:
- 2 evőkanál sertészsír vagy kacsazsír
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
Sütéshez:
- 2-3 evőkanál sertészsír vagy kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
Laci pecsenye recept:
1 Szeleteld fel a csirkemellet, klopfold ki kicsit, sózd és borsozd.
2. Egy kisebb edényben melegítsd fel a zsírt, húzd le a tűzről, keverd hozzá a fűszerpaprikát, és reszelj bele 3 fokhagymát. Tedd vissza a tűzhelyre, és alacsony lángon párold pár percig. Fontos az alacsony hőfok, hogy meg ne égjen a fűszerpaprika és a fokhagyma.
3. Húzd le a tűzről és várd meg míg langyosra hűl, és egy ecset segítségével kend meg vele a csirkemell szeletek mindkét oldalát. Pihentesd a húst a pácban, addig elkészítheted a köretet. Akár egész éjszakára a pácban hagyhatod a húst, fóliával letakarva rakd a hűtőbe.
4. A fokhagymás Laci pecsenye sütéséhez először pucold meg a vöröshagymát és vágd négybe, és pucolj meg egy gerezd fokhagymát.
5. Melegítsd fel a zsírt egy serpenyőben, add hozzá a fokhagymát, majd, kb. 20 másodperc sülés után vedd ki.
6. Tedd a zsírba vöröshagymát, és azt is süsd 1-2 percig, majd vedd ki a serpenyőből.
7. Tedd a hagymás zsírba a bepácolt csirkemell szeleteket, és süsd pirosra mindkét oldalukat. Ha a húst hosszabb ideig pácoltad a hűtőben, akkor sütés előtt vedd ki a hűtőből, hogy ne hűtőhidegen kerüljenek a forró zsírba.
8. A Laci pecsenyét frissen tálald jól illik hozzá a krumpli köret, például petrezselymes krumpli és kovászos uborka, és a sült hagymát is kínálhatod hozzá.
Még több magyaros csirkemell receptért kattints a linkre!