Cajun csirkemell mangó salsával, egy különleges ízvilágű, könnyed csirkés étel.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé (kb. 25 dkg)
- só
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál chili por
- 1/2 teáskanál fokhagyma por
- 1/2 teáskanál oregano
- 1/2 teáskanál római kömény
- olaj a sütéshez
Mangó salsához:
- 1 db mangó
- 1/2 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db közepes paradicsom
- 1/2 db lilahgyma
- 1 db lime
- 1/2 csokor koriander vagy petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors
Cajun csirkemell mangó salsával elkészítése:
1 Vágd két szeletre a csirkemellet, sózd és borsozd mindkét oldalát.
2. Keverd össze az olívaolajat, chilit, fokhagymaport, római köményt és oregánót.
3. Egy ecsettel kend be a fűszeres olajjal a csirkemell szeletek mindkét oldalát, és tedd félre, míg elkészíted a mangó salsát.
4. Darabold fel a mangót kb. fél centis kockákra. Mangó pucolás tippeket itt találsz.
5. A kaliforniai paprikát is darabold fel fél centis darabokra.
6. A paradicsomot vágd cikkelyekre, távolítsd el a magos részét, és darabold kis kockákra.
7. Kockázd fel a lilhagymát.
8. Keverd össze a mangó salsa hozzávalóit, mangót, paprikát, paradicsomot, lilahagymát.
9. Aprítsd fel a koriandert, és keverd a zöldségekhez.
10. Facsard rá a lime levét is.
11. Melegíts olajat egy serpenyőben és süsd meg a befűszerezett csirkemell szeleteket.
12. Tálald a sült csirkemell szeleteket a mangó salsával.
Mi barna rizs körettel ettük.
Hasonlóan készíthetsz cajun lazacot is.