Cigánypecsenye csirkemellből

cigánypecsenye csirkemellből kakastaréjjal

Bár a klasszikus cigánypecsenyét sertéstarjából készítik, csirkemellből is lehet cigánypecsenyét készíteni. Egy igazán magyaros, kiadós fogás lesz.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoranna
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • bors

Cigánypecsenye csirkemellből elkészítése:

1 Először készítsd el a cigánypecsenye pácot, keverd össze az olajat, mustárt, fűszerpaprikát, majorannát, sót, borsot és reszelt fokhagymát.

2. A csirkemellet szeleteld fel ujjni vastag szeletekre, 4 szelet legyen.

3. Egy ecsettel kend a pácot a csirkemell mindkét oldalára, és lefedve tedd a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.

cigánypecsenye csirkemellből pácolása

4. Sütés előtt ved ki a bepácolt húst a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg a sütéskor.

5. Szeleteld fel a füstölt szalonnát, és vágdosd be, úgy, hogy a bőrénél lévő rész egyben maradjon.

6. Tedd a szalonnákat egy serpenyőbe, és kezdd el melegíteni, így kiolvad a zsírja, és pirítsd meg a szalonnák mindkét oldalát, majd tedd félre.

7. Vedd kisebbre a hőfokot a cigánypecsenye sütése előtt.

8. Tedd a pácolt húsokat a serpenyőbe és süsd meg mindkét oldalát.

9. A csirkemellből készült cigánypecsenyét frissen tálald, mindegyik hús tetejére tegyél 1 kakastaréj szalonnát, aminek a végét bemárthatod fűszerpaprikába.

Milyen köret illik a cigánypecsenyéhez csirkemellből?

A cigánypecsenyét leggyakrabban krumplikörettel szokták kínálni, sült krumplival, tepsis krumplival, krumplipürével, petrezselymes krumplival. Rizs is illik hozzá.

Mivel elég nehéz ételről van szó így savanyúságot javasolt mellé adni.

Cigánypecsenye csirkemellből ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Cigánypecsenye csirkemellből kakastaréjjal, egy igazán laktató, magyaros ízvilágú fogás, próbáld ki Te is!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: