Bazsalikomos tejszínes csirkemell, szuper recept, ha gyorsan kell ebédet vagy vacsorát készíteni a családnak, sűrű, krémes szósszal.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 1 egész csirkemell filé, kb. 50 dkg
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg tejszínes krémsajt, tömlős
- só
- bors
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- 6 evőkanál étolaj
Bazsalikomos tejszínes csirkemell recept:
1 A tejszínes bazsalikomos csirkemellhez először kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Melegíts fel az olajat egy nagyobb tapadásmentes serpenyőben és pirítsd meg a csirkemell kockákat, majd vedd ki és tedd félre.
4. Vedd alacsonyabbra a hőfokot, és tedd a felaprított vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg és párold üvegesre. Ha szükséges, pótold az olajat.
5. Add hozzá a fokhagymát, és főzd kicsit, míg a fokhagyma el nem kezd illatozni.
6. Öntsd fel kb. 1 dl vízzel, és főzd tovább, míg a víz nagyjából el nem párolog, így a hagyma szépen meg fog puhulni, de használhatsz akár fehérbort is.
7. Tedd az elősütött csirkemellet a serpenyőbe, öntsd fel kb. 1 dl vízzel és főzd tovább.
8. Ha a csirke megpuhult, add hozzá a tejszínt és a krémsajtot, és főzd míg a krémsajt el nem olvad, és és be nem sűrűsödik.
9. Fűszerezd a ragut sóval, borssal, és keverd hozzá a bazsalikomot is. A sózásnál figyelj arra, hogy a krémsajt is sós.
13. A bazsalikomos tejszínes csirkemellet frissen tálald, tésztával, rizzsel vagy krokettel.